maanantai 10. elokuuta 2009

Helle hakuilut

Tänään taas hakuiltiin. Pohdiskelin ennen treeniin lähtöä jättäisikö väliin, koska väsytti niin pirusti ensimmäisen työpäivän jälkeen ja ulkona oli n. 25 astetta lämmintä. Kyselin Turbolta lähdetäänkö ukkoja etsimään (=hakuun) ja ei innostunut yhtä paljon, kuin yleensä aiemmin on alkanut höseltämään samaa asiaa kysellessä.
Hetken kerkesin arpoa ottaisiko sittenkin Darran mukaan tälläkertaa, kun likka olisi ainakin ollut täysin valmis lähtemään. Päätin ottaa Turbon, mutta jos menisi treenit huonosti jäisi äijä pienelle tauolle.

Kokoontumispaikkaan tuli ihan mukavasti porukkaa helteestä huolimatta ja jakauduttiin kolmen ryhmään. Vetäjiä ei ollut nyt tarpeeksi paikalla ja hetken aikaa oli pelko joutua "vetämään" hakutreenit. No onhan nyt jo kolmatta vuotta treenattu joten jonkinlainen haisu alkaa mullakin olla lajista, mutta vielä tarviin paaaljon oppia ja apuja kaikessa..kunhan saisi joskus aikaiseksi tehtyä itselle kreppejä ja hankittua joitain maastopressuja/ kankaita..myös jäljelle tarviis tehdä kreppejä.

Hakualue tallattiin aikas vaativalle alueelle. Oikealla puolella melko jyrkkä alamäki, jossa kuitenkin melko avaraa. Muutama isompi puu ja puskia, mutta notkon toisella puolella tiheää metsää. Vasen puoli mäkistä mäntymetsää, mutta kuitenkin selkeää. Kunnon hiki puski päälle jo aluetta tallatessa.

Ajattelin Turbolle ottaa ihan helpon motivaatiotreenin. Kauhea läähätys oli jo päällä autolta hakiessa, vaikka auton saikin jätettyä varjoon. Ensin ukko oikeaan etukulmaan alamäkeen. Turbolle näytettiin, kun ukko lähti piiloon ja käännyttiin hetkeksi pois alueelta. Hirveällä innolla lähti ukon perään ja meni ensin suoraan, kaarsi oikealle, eteni melko syvälle ja paluumatkalla bongasi ukon. Ukon luona ei oltu pahemmin jahkailtu, vaikka oli täysin vieras maalimies ja rullan toi vauhdilla perille. Näyttö hyvä. Toinen ukko oli valmiina metsässä ja tehtiin Turbolle haamu ennen lähetystä. Kovaa pinkoi ukolle, eikä nytkään jahkaillut ukolla sen pitempään rullaa hakiessa. Näyttö super. Aiempi pisto oli niin hyvä, että tähän helppoon oli huippu lopettaa ja vielä jäi koiralle intoa etsiä lisää. Hetki palloteltiin ennen autolle menoa.

Aloin naksuttelemaan molemmille eteen/sivulle menoja niin, että tulisivat sivulta tänne-käskyllä eteen istumaan. Syleskelen palkat suusta, jotta saa helpommin suorat ja tiiviit eteentulot. Turbo on taitava kopin ottaja, mutta Darra ei vielä osaa ottaa kunnon koppeja. Siitä se kehittyy :)
Kaukoista tein Turbolle eilen seisomasta istumaan vaihtoja ja Darralle ma-se-ma vaihtoja runsailla vartalo- ja käsiavuilla ;)

Viikonloppuna oli meillä Harrin äiti ja hänen miehensä kylässä ja laiteltiin pihaa kuntoon. Darra yritti olla mahdollisimman paljon apuna ja pyöri edessä. Turbo taas enimmäkseen makoili vain terassilla. Darra tykkää muutenkin käyskennellä pihalla ja vahtia ohi kulkevia ihmisiä ja koiria, mutta Turbo vain pyörähtää nopeesti ulkona ja menee takasin sisälle. Kieltämättä sisällä on nyt mukavan viileetä verrattuna ulkoilmaan.

Työnjohtaja

Ei kommentteja: