perjantai 14. elokuuta 2009

tokoa, jälkeä ja esineitä..

Eilen oli jälkitreenit ja jälkien vanhetessa tehtiin esineruutua. Darra oli ensin vuorossa. Ensin näytettiin, kun esine vietiin alueelle melko taka-rajalle ja sitten lähetin hakemaan. Käskin maahan ennen lähetystä, että alussa jo tietäisi lähteä esineitä etsimään, eikä ukkoja. Hyvin likka etsi esinettä ja nahkahanska löytyi melko pian. Vauhdilla toi luokse, mutta tiputti metriä ennen. Pyysin tuomaan, mutta kävi ensin esittelemässä yleisölle löytöään ennen kuin malttoi tuoda esineen mulle. Sitten vietiin kaksi esinettä alueelle. Ekaa esinettä haki melko pitkään, mutta pysyi alueella ja teki töitä hyvin. Lopulta kangaspipo löytyi ja nyt jopa maltettiin tuoda suoraan äipälle. Vitsit, kun olisi tajunnut tähän lopettaa treenit.. Lähetin vielä yhtä esinettä hakemaan, mutta nyt eksyi alueen ulkopuolelle ja pitkään piti jankata kunnes esine lopulta löytyi. Aiemmin oli jonkun matkan päässä esineruudun takana käyskennellyt marjastajia ja Darra melko varmasti sai niistä hajun. Onneksi noudatti luoksetulokäskyä, eikä lähtenyt marjastajien luo ;) lopulta menin seisomaan melko lähelle esinettä ja Darrakin sitten bongasi esineen ja toi luokse. Ajattelin, että otetaan loppuun vielä oikein helppo, jossa viedään esine lähelle ja niin. että Darra nakee. Silti Darra joutui etsimään hetken aikaa ja meinasi taas lähteä marjastajien hajulle. Löytyi sitten se esine ja sitten pidettiin pienet bileet ja ihasteltiin yhdessä esinettä.

Marjut teki jäljen Darralle n. 70 askelta ja joka neljännelle askeleelle makupala. Nyt oli makupaloina makkaranpalasia, jotta pystyn hieman paremmin seuraamaan missä jälki kulkee. Laitettiin myös useampi kreppi matkalle, joka myös helpotti jäljen ajamista. Jälki kerkesi vanheta reilun tunnin. Mielestäni jälki sujui aika kivasti. Eteni rauhallisesti, mutta varmasti. Yhdessä kohtaa tuli pienen puun ylitys ja meinasi lähteä kiertämään kauempaa puuta yli, mutta näin missä jälki kulkisi ja pidin liinan kireällä, jotta hakisi oikeasta kohtaa ylityksen. Makkaroissa näkyi siellä täällä murkkuja ja olivat vielä niitä pahimpia kusiaisia..niitä keltaisia, mutta onneksi Darraa eivät pahemmin häirinneet. Loppupalkan löydettyä käskin maahan ja syötiin makuultaan loppupalkka. Ajattelin, että alkaisi sitten myöhemmin rasioiden kautta opettamaan esineiden ilmaisua maahanmenolla.

Treenin jälkeen oli tarkoitus lähteä Darran ja Aadan kanssa lenkille ja kävisin Turbon hakemassa kotoa mukaan. Takaisin tultua olikin vielä esineruutu paikoillaan ja käytin tilaisuuden hyväksi ja otin Turbolle esineruudun pitkästä aikaa ennen lenkkiä. Turbolle vietiin kaksi esinettä valmiiksi ja muistutin Turboa homman juonesta haetuttamalla yhden esineen tiellä ennen ruutuun lähetystä. Hakeutui hyvin taka-rajalle asti ja eka esine nousi melko pian. Ensin piti käydä vetämässä esineen esittelykierros yleisölle, kunnes toi mulle. Toinen esine löytyi myös melko pian aika laajalla etsinnällä ja nyt älysin lopettaa treenin tähän, kun meni niin hyvin. Riehuttiin hetki esineellä ja sitten vaihdettiin palloleikkiin. Turbolla ja emännälla oli kivaa!

Ei kommentteja: