maanantai 3. elokuuta 2009

Enää viikko kesälomaa..

Meidän mini kesälomareissu tuli tehtyä ja nyt on enää viikko kesälomaa jäljellä :(
Oltiin muutama päivä reissussa Harrin äidin kesämökillä Mäntsälässä ja käytiin moikkaamassa päiväseltään sukulaisia ja tuttavia. Koirat olivat sillä aikaa Harrin äidin hyvässä hoidossa eivätkä juuri perään itkeneet (ja tietysti saivat myös kaikenmaailman herkkuja..).

Viime viikon tiistaina tulimme takasin kotia ja keskiviikkona käytiin tokoilemassa pärnävaaralla.
Koirilta tuntui olevan hieman puhti pois, varsinkin Darralta ja jätin tarkoituksella vauhtia vaativat liikkeet väliin. Vielä ei ole ollut kauheasti havaittavissa leikkauksen jälkeen muutoksia luonteessa, tms.. mutta hajujen perään tuo likka tuntuu nyt olevan entistä enemmän. Lenkillä saa jatkuvaan olla huutelemassa mukaan, kun jäisi muuten jotain ihanaa hajua nuuhkuttelemaan vaikka kuinka pitkäksi aikaa. Ja osaksi pelottaa, jos törmääkin kyyhyn.. Eräänä kuumana päivänä nähtiin lenkillä 5 käärmettä..2 kuollutta ja 3 elävää (joista yhden tapoin..). En ole varma oliko joukossa ihan kyitä. No täällä "metsän keskellä" milloin saattaa törmätä karhuun, suteen, käärmeeseen tai jopa villisikaan..

Turbo
Paikallaolo. Turbo, Fico ja Nitya. Otettiin viimeisenä liikkeenä melkosen pitkä n.8min paikallaolo, jossa vuorotellen oltiin piilossa ja yksi vahti, että makuuasennot pysyvät suorana. Tällä triolla, kun jokaisella tuntuu olevan tuota lonkka-asentoa. Turbon taisin käydä kerran korjaamassa suoraksi.
Seuraaminen. Pikkupätkä naksuttimen kanssa.
Ruutu. Vierailla kartioilla, reunanauhalla ja targetilla Meni suoraan ruutuun LAUKALLA n.20m:stä, jossa pari kertaa pyörähti ympäri itsenäisesti, mutta jäi oikeaan paikkaan seisomaan ja maahan. Upea!
Luoksetulo. Ensin molemmilla pysäytyksillä, ok. Seuraavassa pelkkä seisomaan pysäytys, hyvä, mutta heitettyä palkkaa joutui hetken etsimään. Otin vielä yhden seisomaan pysäytyksen, jossa hyvä pysähdys ja palkkaus onnistui.

Darra
Ruutu. Kokeilin ensin ruutua ilman kosketusalustaa niin, että jätin Darran istumaan ruudun eteen ja kävin taputtamassa maata ruudun sisällä. Menihän se ruutuun, mutta jäi haisteli hirveästi maata, eikä noudattanut heti stop-käskyä. Toisella kerralla sama homma..lähti haistelemaan maata ruudun sisällä. Laitoin sitten targetin ruudun takaosaan ja johan lähti homma pelittämään! Tehtiin pari ruutuun juoksetusta ihan ruudun edestä ja sitten vein likan autoon hetkeksi ja otettiin Nityalle treeni välissä. Hetken päästä jatkettiin ruutu-harjoitteita ja nyt toimi jo paljon paremmin :) jatketaan näillä..
Seuraaminen. Muuten ok, mutta juoksuseuraamisessa paikka liian takana. Ei oikein löytynyt virettä, mutta kuitenkin kontakti ja paikka olivat ok. Täyskäännökset vaatii petrausta tiiviydessä.
Kaukokäskyt. Ollaan keskitytty pelkästään se-ma ja ma-se vaihtoihin. Olen kyykyssä Darran vierellä ja ohjaan Darraa tekemään kädellä oikeaa liikerataa makupalan avulla.

Nyt molemmat koirat saavat ruokansa pihalla ruutuun menosta ;) Darralle ei tarvinnut, kuin pari toistoa ja oppi, että ruutuun meno on huippu juttu, jonka jälkeen pääsee ruokakupille :) välillä käyn taputtamassa targetin kohdalla maata ruudussa ennen lähetystä. Molemmat saa ruokansa 2-3:ssa osassa riippuen kuinka hyvin ruutuun meno kerralla onnistuu. Turbolla on ollut älyhyviä ja nopeita ruutuja, mutta ruutuun mennessä alkoi läsähtämään suoraan maahan, joten tehdään nyt pelkkää seisomista hetken aikaa.

Eilen käytiin tekemässä metsäjäljet Darralle, Turbolle ja Bonolle ja otettiin parit hakupistot Urholle. Evelle oli oikein kakkukahvit mukana, jotka nautiskeltiin jälkien vanhenemisen aikana. Kiitos Evelle kestityksestä! Eve teki jäljet Darralle ja Turbolle ja minä Bonolle. Darralle n. 80 askelta, jossa aina viisi tyhjää askelta ja viidellä askeleella ruokaa. Likka teki hyvin töitä, vaikka taas meinasin alkaa harhaan ohjaamaan, kun kuvittelin jäljen menevän eri kohdasta. Täytyy käyttää jäljellä enemmän kreppejä, jotta pysyisi paremmin itse reitistä selvillä..Turbolle kokeiltiin myös, että jäljellä aina viisi askelta tyhjiä ja viidellä ruokaa ja pituutta n. 50 askelta. Alku kauheaa sähläämistä ja ohjaaja ihan hukassa, kun koira tekee yhtäkkiä 90 asteen pomppuja suuntaan ja toiseen.. loppujälki meni sitten ihan ok. Ei tää jälki taida olla kyllä meidän juttu.. Loppupalkaksi pallopeliä ja äijä teki sellaisia sinkoiluja pallon perään, että välillä hirvitti kestääkö paikat.

Punnitsin pitkästä aikaa koirat eläintarvikekaupan vaa'alla ja Turbo painaa 51kg ja Darra 44kg. Molemmat ovat kuitenkin oikein sopivassa ja timmissä kunnossa. Turbo on laihtunut niistä "pahimmista" (=näyttely) ajoistaan 11kg! Nyt on poika oikeesti terveen ja hyväkuntoisen näköinen, eikä painon tarvitse tuosta enää pudota. Lihaskuntoa voi aina tietty lisää kasvattaa. Tuntuu, että painon tippumisen myötä Turbo reipastuu kokoajan ihan silmissä :)

Piia otti muutaman kuvan yhteislenkiltä toissapäivänä.

Darra ja Urho kilpasilla
Turbo halii veljenpoikaansa
Ja koko trio poseeraamassa..

Ei kommentteja: