sunnuntai 16. elokuuta 2009

Bullmastiffien erkkarissa

Eilen pyörähdettiin bullmastiffien ja mastiffien erikoisnäyttelyssä Paimelassa, Lahdessa. Bullmastiffeja oli ilmoitettu n. 72kpl. Lähdettiin Piian ja Urhon kanssa ajelemaan klo 5 aamulla hyvinnukutun (2,5h) yön jälkeen. Perillä näyttelypaikalla olimme siinä klo 10.15 maita. Kotona olin sitten klo 21 ja melkein heti sai suunnata yövuoroon. Yövuoro mentiin suurimmaksi osaksi energiajuoman avulla. Kiitokset Piialle reissuseurasta!

Darra oli tuomarin mielestä liian levyessä kunnossa ja kysyikin onko koiralla syömisongelmia vai miksi on niin kevyt? Sanoin vain, että se on treenikuntoinen. Oli tuomarin mieltymykset sitten viime näyttelyn muuttuneet, jossa rokotti bullmastiffeja liika lihavuudesta.. Kehäsihteeri kysäisi ohimennen saako udella kilpaillaanko jossain lajissa ja sanoin, että tokossa kilpaillaan voittajaluokassa. Eipä tuomari enää kysellyt enempiä sen jälkeen ja saimme sinisen nauhan. Onhan Darra aika hoikka verrattuna suurimpaan osaan paikalla olleista bullmastiffeista, mutta ei sillä esim. kylkiluut paistele tai muuten ole aliravitun näköinen. Päinvastoin pidän koirani enemmin hoikassa ja lihaksikkaassa kunnossa, kuin alan mihinkään näyttelyihin lihottamaan. Mielenkiintoista olisi tietää mitä mieltä olisi ollut Turbosta. Se, kun on vielä enemmän timmimpi kylläkin lihakset näkyy paremmin, kuin Darralla, mutta muuten ei ole juuri ylimääräisiä rasvakerroksia ;) Turbo on saanut monelta (pk-harrastajalta) kehuja, kun on niin hyvässä kunnossa. Onhan se tiputtanut 2,5 vuoden aikana 11kg.. Harrastuksissa riittää motivaatiota tehdä hommia ja kestävyyttä löytyy myös kunnon puolesta. Sitäpaitsi olen satavarma, että ennemmin nämä etsivät ukkoja hakutreenissä, kuin poseeraavat näyttelyissä. Mukavaa oli kuitenkin nähdä tuttuja ja uusia ihmisiä ja koiria!

Tässä vielä Darran arvostelu. Tuomari Elina Haapaniemi
"3-vuotias, ikäisekseen nuorempi vaikutelma. Kevyessä kunnossa esitetty valionarttu. Yleisvaikutelma on liian vaatimaton tähän luokkaan. Erittäin hyvä päänmuoto. Hyvät silmät ja ilme. Turhan syvä alapurenta. Hyvä niska. Riittävä luusto. Kovin kevyt runko. Hyvät takakulmakset. Riittävät liikkeet."
VAL H

Pari Piian ottamaa kuvaa nätisti poseeravasta likasta.

6 kommenttia:

Riikka kirjoitti...

Meille muuten Leni sanoi eilen, että kerrankin koira jota ei ole näyttelyitä varten syötetty läskiksi, ja sormet ei uppoa kylkiin ;) Minä olen tietoisesti myös pitänyt titon hoikkana, kun syömisongelmaahan sillä EI TODELLAKAAN ole :)Ja minä ainakin arvostan niitä tokotuloksia MILJOONASTI enemmän kuin näyttelytuloksia! Kun tarpeeksi kiertää niin aina löytyy joku tuomari jolta sertit napsahtaa mutta noita tokotuloksia ei ihan vaan "kiertämällä ja kokeilemalla" saavuteta!

Jenna kirjoitti...

Jaa pitäsköhän käydä seuraavaksi Lenin arvosteltavana mitä tykkäisi Darrasta ;)

Samoin itse arvostan "käyttö"tuloksia enempi, kuin näyttelytuloksia. Nykyisin vain tuntuu olevan buumi saada koira näyttämään mahdollisimman massiiviselta ja isolta.. oikeasti pahaa teki katsoa joitakin koiria erkkarissa :( eipä nää omatkaan jaksaisi tehdä juuri mitään saati päästy näinkään pitkälle tokossa, jos olisivat tankkeja.

..okei mulla tuleekin rotu vaihtumaan tulevaisuudessa.

Unknown kirjoitti...

No höh, minusta Darra näytti kyllä hyvältä, paljon paremmalta kuin ne jotkut tosi tosi TOSI isot tapaukset. Hmm, ehkäpä meitsikin oli liian ruipelo tuomarin makuun..
Oli kiva tavata, toivottavasti törmätään jossain uusiksi. Ponnarin piti kysellä teidän tokoilusta ja muista harrastuksista mutta oli niin jännä päivä että unohtui kysyminen.

Rea kirjoitti...

Mukava oli nähdä ja jutustella :o)
Hyvältä Darra näyttää, parempi vähä hoikka kuin ylisyötetty. Mää arvostan teidän tuloksia tokopuolella tosi korkeelle. Huomena mennää koittaa naapurikuntaan, josko ottais meidät niiden ryhmään :)
Meidän Taraa tuomai sanoi myöskin pieneksi, sais olla leveempää mallia ;)
Mun mielestä tuomari antoi monelle hyvälle koiralle H tai EH, mut se olikin sen mielipide ;)

Jenny kirjoitti...

Hehee, meidän arvostelu alkoi myös lauseella "näyttää ikäistään nuoremmalta.." ja toi ei todellakaan ollut kohteliaisuus ;) Tuomari oikein kahdesti varmisti kuinka vanha koira on kyseessä, kun kovin on kehittymätön (lue: hoikka ja sporttinen) :D mutta juu, mielummin hoikka ja liikkuva, kun ylisyötetty ja ylimassava tankki jonka ainoa liikuntamuoto taitaa olla kehässä pyörähtely!

Viivi kirjoitti...

Ihana Darra!! Sanokoon tuomarit mitä sanoo, on tuo likka niin lutuinen! Ja kuten muutkin ovat jo todenneet, ovat toko ja haku harrastukset paljon näyttelyitä arvostetumpaa! Mutta Jenna yhtä asiaa en sulata!! Rotua ei vaihdeta ;D Sinä jos kuka osaat käsitellä näitä bullmastiffeja niiden vaatimalla tyylillä!