lauantai 12. syyskuuta 2009

Päivä kerrallaan..

On jäänyt blogin päivitys viime ajoilta väliin. Huoli rakkaasta on valtava. Parisen viikkoa sitten kävi Silja Jokinen hieromassa koirat ja teki Turbosta huolestuttavan löydön. Takajalkojen imusolmukkeet olivat turvonneet ja isot. Silloin ei Silja tuntenut muualla Turbon kehossa turvonneita imusolmukkeita. Käytiin viime viikolla eläintohtori Kivuttomalla Martinan tutkittavana ja nyt oli myös kaulan imusolmukkeet turvonneet. Oikealla puolella jopa n. kananmunan kokoinen patti. Martinan alustava epäily oli lymfooma eli imusolmukesyöpä, koska bullmastiffi on syövän suhteen riskirotu ja yksi yleisimmistä kuolinsyistä on syöpä. Tulehdusarvoja ei ollut ja samalla tarkastettiin maksan ja munuaisten arvot, jotka olivat ok. Otettiin takajalan imusolmukkeesta ohutneulabiopsia ja lähetettiin patologille tutkittavaksi. Viime tiistaina sain vihdoin kuulla patologin lausunnon:

"Näytteeseen on eksfolioitunut runsaasti imusolmukeperäisiä soluja, jotka muodostavat heterogeenisen populaation imusoluja ja jossa dominoivat pienet ja keskisuuret lymfosyytit. Plasmasolujen osuus on lisääntynyt. Mukana on runsaasti blastimorfologian omaavia soluja.

Tutkitussa näytteessä ei todettu selvästi neonplasiaan viittaavaa. Sytologinen kuva viittaa imukudoksen reaktiiviseen hyperplasiaan. Se on yleensä seurausta paikallisesta tai yleisemmästä imukudoksen immunologisesta ärsytyksestä. Alkuvaiheen lymfooman mahdollisuutta ei näytteiden perusteella voida poissulkea."

Turbolle tehtiin samalla reissulla allergiatesti ja nyt odotellaan vielä niiden tuloksia ja mennään uudestaan eläinlääkärille ja tehdään kaikki mahdolliset kokeet, jossa selviää mikä Turbolla on ja että saataisiin suljettua pois syövän mahdollisuus kokonaan!

Darra on sentään hierojan mukaan hyvässä kunnossa, eikä jumipaikkoja juurikaan löytynyt. Niskassa oli pieni jumikohta, jota hieromalla reagoi lihasta värisyttämällä, mutta muuten likka on elämänsä kunnossa.

Parilta viikolta haku- ja jälkitreenit on jääneet väliin, mutta tokoiltu ollaan enemmän ja vähemmän ahkerasti molempien kanssa.
Darran kanssa ollaan tahkottu paljon voittajan liikkeitä. Kaukkareita tehdään melkein joka ilta kotona naksun avulla. Seiso-maahan-vaihdoissa alkaa olla pikkuhiljaa sitä haluamaani oikeaa hissiliikettä :) vielä olen polvillani Darran vieressä vaihtoja tehdessä, mutta siitä pikkuhiljaa nousen ylös ja etäisyyden oton kanssa ei ole mikään kiirus. Myös tunnaria aloiteltiin molempien kanssa, kun saatiin uusia tunnarikapuloita. Pyysin iskää tekemään, kun joutaa ja kerkiää jonkun 50kpl kapuloita. Rimaa iskällä on yllin kyllin omalla vertaallaan. Isukkipa yllätti ja oli tehnyt kapuloita yht. 350kpl!! Riittää hetken aikaa ;)

Darralle olen tehnyt tunnaria sisällä kylppärin lattialla yhdellä hajustamattomalla ja voimakkaasti lihapullalla hajustetulla omalla kapulalla. Tuntui, ettei neiti millään meinannut hokaista etsiä kapulaa haistelemalla. Darra kyllä on muuten aikamoinen nenäeläin ja jatkuvasti lenkillä vetää nenä maassa vapaana viipottaessa, mutta tunnariin ei osaa yhdistää. Nosti suuhun aina sen kapulan kummalle ensin meni ja kun kielsin, meni lukkoon ja jäi seisomaan kapula suussa, eikä tiennyt mitä tekisi. Keksin sitten laittaa oman kapulan päälle pienen lihapullan palasen ja nyt on oma kapula noussut. Ajattelin sitten myöhemmin alkaa piilottamaan lihapullan palasta kapulan taakse, yms. jos sillä saataisiin se nokka mukaan peliin.

Turbolla on tunnari toiminut yllättävän varmasti. Väärä nousee ehkä 1/10- kerrasta! Oma kapula on aina hieman hajustettu, mutta ei voimakkaasti. Keskiviikkona käytiin Piian ja Even kanssa tokoilemassa Onttolan ampumaradan parkkiksella ja Turbolle otettiin siellä tunnari. Tehtiin kaikki alkurituaalit, kuten kokeessakin ja hyvin Turbo malttoin istua aloillaan. Eve vei n. 7m.n päähän maahan kaksi hajustamatonta ja oman kapulan niiden väliin. Kapulat olivat melko lähekkäin toisiaan, mutta sieltä se oma nousi :)) haisteli kaikkia kapuloita ja valitsi oman. Omassa oli apuhajuna nakin tuoksua. Vire oli juuri sopiva tunnarityöskentelyyn, kun olimme jo treenanneet hetkeä aiemmin mm. ruutua, luoksetuloa, seuraamista ja liikkeestä istumista. Tunnarin jälkeen Turbo sai extrapalkan. Muiden treenattua otettiin loppuun vielä kokonainen idari. Näytin Turbolle, että namirasia on treeniliivien taskussa ja teki aivan huippuhienon suorituksen. Seisomaan jäännissä hyvä pysähtyminen, mutta lähti yllättäen kävelemään perään. Takajalka oli kuulema jäänyt kunnon venytysasentoon pysähtymisessä, jolloin oli korjannut asentoa ja mikälie aivopieru tullut, kun lähti perään, mutta muuten jäävät toimi upeasti ja vire kohdillaan. Seuraamaankin lähti reippaasti joka kerta. Iltaruoka oli ansaittu!

Meidän rakas neitimme täytti 30.8. kokonaista 3 vuotta! Onnea pieni kullanmuru! Isot onnittelut näin jälkikäteen vielä myös Darran sisaruksille Saimille, Salmelle, Mosselle ja Dandylle! Meillä juhlittiin ja herkuteltiin synttäreitä perinteisellä maksalaatikko-raejuusto-nakkikakku höystettynä omilla nappuloilla :) Vuosien karttuminen ei ainakaan hidasta tätä neitiä, vaan lujaa mennään tehdään sitten mitä vaan!

Tässä pikku-Darra kotiinhaku matkalla
On se tainnu vähän kokoakin kasvaa :)

6 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Toivottavasti Turbon tilanne selviää parhain päin, täällä pidetään tassuja ristissä sen puolesta.
Ihana tuo viimeinen kuva!

Riikka kirjoitti...

Siis olen käyny kattomassa muutamaan kertaan teidän blogia, ja mulle tuli fiilis että jotain on sattunut, kun blogia ei ole päivitetty. VOI ITKU mitä uutisia nyt siellä oli :( Toivotaan että olis jotain muuta!!! Titon veljellä oli myös imusolmukkeet turvonneet ja sille tehtiin myös tuo tutkimus. Loppupeleissä selvisi että sillä on MATOJA, jotka ovat aiheuttaneet tulehdustilan. kissat olivat tuoneet pihalle myyriä, ja koiruli oli vedellyt niitä naamaan urakalla ja siitä johtui! Milloin olet madottanut, ettei turbo olis metsässä vedellyt jotain myyrää tms. naamaansa ? Tsemppiä, toivotaan ettei mitään vakavaa ole!

Rea kirjoitti...

Jaksamisia teille ja toivotaan, etä Turbon suhteen menee hienosti. Tarppa lähettää tervehtymissuukkoja.
Ihania kuvia, Darrassa vauhtia näyttää riittävän :o)

Jenna kirjoitti...

Kiitoksia tsempityksistä, tervehtymissuukoista ja tassujen ristissä pidosta :)

Riikka, Turbo on madotettu viimeksi keväällä, enkä ole kyllä nähnyt ulosteissa matoja, yms. ei ole ollut niihin viittaavia oireita. Mikä vaan tulehdus voi tietty turvottaa imusolmukkeita, mutta pelottaa miten tuossa patologin lausunnossa luki.

Ei auta, kuin seurata tilannetta ja ottaa lisätestejä sen pahimman pois sulkemiseksi.

Viivi kirjoitti...

Voimia Turbon kanssa! Toivotaan, että kaikki kääntyy vielä parhain päin. Olette ajatuksissa!

-Johanna kirjoitti...

Myöhästyneet onnitteut Darra-siskolle synttäreiden johdosta! Vauhtia siinä neidissä taitaa piisata extra-pattereiden verran :)

Kovasti pidämme peukkuja ettei Turbon kohdalla ole kyse muusta, kuin jostain tulehduksesta. Onneksi ei ainakaan mitää varmoja muskaavia uutisia ole tullut, joten toivoa on!