keskiviikko 23. syyskuuta 2009

raunioita, tokoa ja hakua

Pieni tiivistelmä sunnuntain ja maanantain treeneistä.

Sunnuntaina käytiin raunoilla etsintäharkoissa. Turbolle neljä ukkoa. Alueen joka kulmaan yksi ukko ja kolme umpipiiloissa. Eka löytyi betoniharkkojen välistä, jolle näytöllä suorapalkka, toinen kaatuneesta roskiksesta, jossa kansi kiinni, kolmas hiekkalaatikosta ja neljäs maanalaisesta kaivosta. Kaikilla muilla ukoilla käskin Turbon ensin maahan ja maalimies kaivautui ulos piilosta ja palkkasi. Ei olisi millään malttanut pysyä aloillaan ja sain aika kovaakin käskeä, että kuunteli. Muuten teki hyvin töitä, mutta alussa kävi vetämässä alueella vauhtikierroksen, jolloin purki enimmät paineet pois (onneksi ukot olivat umppareissa!), kunnes keskitty etenemään alueella minne käsken.

Darralle kaksi ukkoa, toinen avonaiseen roskikseen ja toinen matalaan puuhökkeliin. Kivasti teki töitä. Rullat tulivat perille ja näytöillä suora palkkaus.


Maanantaina käytiin tokoilemassa puolelta päivin Koivuniemen kentällä. Ajattelin ottaa Turbolle pienen tasonkatsauksen ja kävin kaikki voittajan liikkeet läpi. Palkkailin aina silloin tällöin liikkeiden aikana ja välissä.


Turbo

Paikallaolo. Mukana Turbo, Minni ja Reko. Hyvin sujui paikallaolo, vaikka vieressä olikin Turbon tyttökaveri ;)
Kestoa joku kolmisen minuuttia. Asento pysyi täysin suorana, mutta pään laski alas melko alussa. Välillä nosti päätään ja laski uudelleen maahan, kun Päivi kävi Rekoa palkkaamassa.

Seuraaminen. Päivi käskytti voittajan kaavion. Tosi kiva vire! Palkkasin suorista perusasennoista. Aina ensin meinasi jäädä vinoon pysähtymisessä, mutta korjasi itse suoraan.

Liikkeestä istuminen. Muuten teki loistavasti, mutta menin itse pilaamaan suorituksen, kun palkkasin makupalalla kävellessäni Turbon taakse, jolloin Turbo nousi ja lähti perään. Jätin uudelleen istumaan ja tein liikkeen loppuun.

Luoksetulo. Laukalla tuli kaikki välit, jopa viimeisenkin melkein kokonaan! Seisomisessa eteni noin oman mittansa ja maahanmenoon tarvitsi yhden lisäkäskyn. Päivi huomautti, että sanoin maahan-käskyn ensin aika korkealta, josta varmaan johtui, ettei heti mennyt maahan. Eteen tuli aika suoraan ja sivulle ok.

Ruutu. Ruudun haku hieno ja vauhdilla mentiin ruutuun, mutta joku oikosulku iski ja jäi hetkeksi haistelemaan ruudun etumerkkiä ja hakeutui sitten oikealle paikalle, jonne noudatti hyvin seiso-käskyä ja siitä maahan. Seuraamaan tuli laukalla ja loppu meni hyvin.

Metallinouto. Tyypillistä Turboa.. Vauhdilla kapulan luo, mutta pikaravilla palautus. Ennakoi perusasentoa, joten otettiin hetki vain edessä istumista ja Päivi huuteli pari kertaa käskyä.

Hyppynouto. Heitin hieman vinoon esteestä ja meinasi ensin kiertää takasin hypyssä. Toisella kerralla muuten tyylipuhdas nouto, mutta paluuhypyssä ponnisti aika kaukaa esteestä ja takajalat kolahti esteeseen. En ottanut perusasentoa sivulle, eikä ennakoinutkaan Päivin huudellessa käskyä.

Tunnari. Tässä saatiin onnistuminen! Tehtiin kaikki alkujutskat kynän ja tunnarin ojentamisineen ja kääntymisineen. Päivi vei 3 kapulaa riviin ja väliin oman. Ennen oman käteen ottamista puristin kädessä lihapullaa, jotta olisi hieman apuhajua, mutta en hajustanut itse kapulaa kädessä kovin pitkään. Omahan sieltä palasi käteen :) hyvä etten itkuun purskahtanut, kun olin niin tyytyväinen :) biletettiin sitten monen nakin palasen edestä!

Kaukokäskyt. Turbo alkoi selvästi jo väsyä ja tässä liikkeessä huomasi sen, eikä keskittynyt miten teki vaihtoja. Maasta seisominen hyvä, seisomasta maahan eteni himpun verran, jota ei ole tapahtunut aikoihin. Seisomasta istumaan myös eteni hieman. Maasta istumaan ja istumasta maahan hyvä. Kokonaisuudessa olisiko edennyt jotain puolet omaa mittaansa. Tehtiin vielä lähempää seisomasta maahan vaihtoja ja nyt yritti vetäistä joka kerta etujalan koukkuun allensa.

Pientä ja hienosäätöä vielä melkeinpä kaikki liikkeet vailla, mutta ei niistä varmaan saakaan ikinä täysin valmiita. Todella tyytyväinen olin Turbon hyvään vireeseen, joka kesti loppuun asti.


Darra
Luoksetulo. Ensin läpijuoksu. Tuli laukalla, mutta vauhti olisi saanut olla nopeampi. Kehuin suullisesti, jotta vauhti säilyisi loppuun asti. Sitten tehtiin perään seisomaan pysäytys suullisena käskynä. Eteni noin kaksi omaa mittaansa ainakin. Vaikea treenata Darran kanssa nykyisin mitään luoksetuloa, kun joko ennakoi pysäyttämistä tai vauhtia ei löydy.

Seuraaminen. Päivi käskytti lyhkäsen voin kaavion. Ihan hyvin teki kaikki teknisesti oikein, mutta vieläkin se jokin puuttui Darran tekemisessä.

Ruutu. Ruutuun lähetyksiä lyhyeltä matkalta. Hyvä ruudun haku, mutta targetille tullessa teki niin suuren kaaren kääntyessään ympäri, että jäi aika ruudun laitaan. Laitoin targetin lähemmäksi ruudun vasenta takamerkkiä, jolloin paikka jäi paremmaksi kääntymisen jälkeen.

Liikkeestä istuminen. Ekalla kerralla jäi seisomaan. Tätä ongelmaa ei ole pitkään aikaan ollutkaan. Toisella teki oikein, josta naksautin ja heitin palkan taakse.


Treenin päätteeksi lähdettiin Minnin kanssa Jaamankankaalle metsälenkille. Lenkin jälkeen pyörähdettiin nopsaan kotona ja täytettiin palkkarasiat ja suunnattiin kohti Selkietä hakutreeniin. Hetken aikaa mietin lähteäkö ja jaksaisiko Turbo vielä ukkoja etsiä, mutta mitäpä sitä muutakaan maanantai iltana tekisi, kuin olisi hakumetsässä. Meitä tuli paikalle 6 treenaajaa ja jaettiin porukka kahtia. Turbolle ajattelin ottaa pari helppoa pistoa haamuilla, jotta vahvistaa niitä suoria pistoja. Ukot valmiiksi metsään ja ukot näyttäytyivät ennen lähetystä. Eka ukko oli vasemmalla etukulmassa. Lähti ensin suoraan, kaarsi oikealle, mutta palasi takasin linjalle ja löysi ukon. Oli kuulemma naamaa pitänyt lipaista ennen rullan ottoa.. Toinen ukko oli aika syvällä n. 70m:ssä. Lähti suoraviivaisesti ukolle, mutta rullan haettuaan palasikin kaksi kertaa ukolle enne kuin toi rullan mulle. Liekö johtunut pitkästä matkasta ja väsymisestä vai täysin uudesta miehestä maalimiehenä. Näyttö hyvä. Turbo sai mennä autoon miettimään tekostaan ja hetken huilimaan ja aivan loppuksi otettiin Turbolle mukava "hipatus" loppuun. Auli valmiina metsässä ja puolipaolla piiloon. Alueen alussa oli risukasa, jonka Turbo kiersi, mutta muuten teki hienon suoran piston, vaikka hieman ennen piiloa oli tien ylistyskin. Näytölle tehtiin vielä pieni hipatus eli ennen näytölle lähetystä maalimies kiljaisi piilolta ja näin tulikin entisestään vauhtia näytölle :)

2 kommenttia:

Sanna kirjoitti...

tota, onko nyt mun koneessa joku vika vai missä, mut ei kyllä näytä tätä tekstii järkevässä muodossa...

viherpiipero kirjoitti...

Sama vika :(