sunnuntai 12. heinäkuuta 2009

Treenipäivittelyä

On taas hieman lipsunut päivitykset. Turbon kanssa ollaan hinkkailtu ihan urakalla voin liikkeitä. Kotipihassa ja kerran viikkoon ollaan koitettu porukalla järkätä ryhmätokotreenit. Ruutuun meno vauhti kärsi yhdessä vaiheessa ja keksin sitten hyödyntää ruokakuppia liikkeessä. Pikkupennusta asti on aina treenailtu jotain pientä kontaktijuttua, yms. ruokakupilla ja yleensä silloin on vire tooosi korkealla. Tehtiin pihalla ruutuun lähetyksiä niin, että ruokakuppi oli lähettyvillä maassa. Aluksi Upi kyllä sinne kupille yritti karata, mutta aika nopeasti hokasi, kun menee vauhdilla ruutuun, naksautan ja vapautan kupille. Nyt onkin ollut ruutuun meno vauhdikas. Tunnarissa ei ruokakuppia voi oikein hyödyntää, koska siinä se vire pitäisi olla mahdollisimman alhainen, jotta malttaa haistella rauhassa kapuloita. Lähdin nyt tekemään tunnaria apuhajun (lihapulla) avulla mukana vieraan hajustamat kapulat. Tarkoitus sitten pikkuhiljaa vähentää apuhajua.

Viikko sitten käytiin hakuilemassa ja otin Turbolle molempiin etukulmiin ukot umpipiiloihin. Turbo näki keskilinjalta, kun ukot lähti menemään piiloon ja sitten lähdettiin kävelemään pois alueelta, jonka aikana ukot piiloutuivat. Alueelle takasin tullessa Turbo kerkesi nähdä vilauksen vasemmalla olevasta ukosta, kun oli vielä piiloutumassa maastokankaiseen putkiloon ja tekikin hienon suoran piston. Otettiin ilmaisu tälläkertaa mukaan ja pussailtuaan ukon, otti rullan ja toi luokse. Näyttö hieno. Oikealla teki aivan mahtavan piston. Ensin lähti etenemään suoraan ja kaarsi hieman vasemmalle, mutta tultuaan ukolta lähtevän hajuvanan reunaan, korjasi linjan suoraksi ja löysi ukon. Ukko oli makasi kevythäkissä jalat ulkopuolella ja jalkojen alla rulla, mutta silti Turbon piti käydä Piiaa moikkaamassa häkin sisällä ja rymisteli samalla päälle.. Tähän maalimiehen luona käyttäytymiseen täytyy alkaa puuttua, jotta ei tarvitsisi käydä naamapesuja antamassa.. Koska tämä pisto onnistui niin upeasti jätettiin treeni siihen ja pidettiin hetki hauskaa palloa pelatessa.

Viime torstaina käytiin tokoilemassa isommalla porukalla Mutalan koulun kentällä. Ensin otettiin ryhmäpaikallaolo ja sitten suoritettiin yksilöliikkeitä vuorotellen. Osa meistä treenasi ensi viikolla olevaa koetta varten ja viriteltiin maahan nauhoilla pieni kehä. Pienimuotoinen mölli-koe :)

Paikallaolo. Mukana Urho, nuori kultsupoju Elmo, Turbo, Lyyti, Fico ja Reko. Toivomuksesta sain Turbon kahden kultsun väliin ;) (mitenniin jäänyt kammo kultaisista noutajista vierellä makaamassa..Turbo kun silloin kisoissa meni viereisen kultsunartun luo). Meni maahan laiskasti ja kiepsautti toisen etutassun koukkuun allensa. Otin uudelleen alun ja nyt jäi suoraan ja suht nopeaan meni maahan. Osa ohjaajista jäi näkösälle suorittamaan alokasluokan paikallaolon ja me muut mentiin auton taakse piiloon, jonka ikkunoiden läpi oli hyvä seurata koiria. Paikallaolon kestoa tuli n. 3min. Asento pysyi suorana ja kerran laittoi pään alas, mutta nosti ylös, kun Elmo nousi viereltä ja meni ohjaajansa luo.
Seuraaminen. Alku kauheaa lahnailua vierellä..kontaktista ei tietoakaan ja muutenkin aivan kauheaa. Sivuaskelten ja paikallaankäännösten jälkeen skarppasi ja seuruu alkoi olla jo sieltä tännepäin..muuten on nyt Turbon seuraamisissa ollut hyvä vire ja peruasennotkin ovat suoristuneet liikkeen pysähtyessä.
Luoksetulo. Koemaisesti. Alku ihme sähläämistä. Ei mennyt maahan ekalla, eikä vielä toisellakaan käskyllä. Tehtiin hetki nopeaa maahanmenoa sivulla naksuttimen kanssa ja sitten tehtiin liike loppuun. Vauhti hyvä, laukkasi. Seisomisessa eteni noin oman mitan ja maahanmeno ok. Itse sain noottia, kun pysäytin seisomaan liian myöhään merkin jälkeen, kun käsky tulisi antaa merkin kohdalla. Hankala on kaukaa hahmottaa milloin koira on merkin kohdalla.
Ruutu. Lähetys ruutuun n. 30m:stä. Ruudun lähistöllä seisoi monta ihmistä ja olin melkeimpä varma, että sinne se ihmisten luo juoksee, eikä ruutuun. Alkuvalmisteluissa vilkaisi ensin ruutuun päin ja sitten yleisöä. Äijä menikin laukalla suoraan ruutuun ja jäi hyvään paikkaan maahan. Hieman ruudun vasempaan reunaan, mutta keskelle. Ruudussa oli apuna pieni targetti, mutta eipä tuo tainnut juuri sitä edes noteerata.
Hyppynouto. Melko jees. Ok vauhti, eikä yrittänytkään kiertää estettä takaisintullessa.
Tunnari. Kotipihassa 4 vieraan hajuista kapulaa rivissä ja oma niiden keskellä. Haisteli ensin vasemman puoleiset kaksi kapulaa, siirtyi omalle, haisteli ja toi luokse.

Eilen tehtiin pari tunnaria kotipihassa. Omassa kapulassa hieman apuhajuna lihapullan hajua. Ensin 5 vierasta rivissä, oma kolmas oikealta. Meni suoraan haistelemaan oikealta aloittaen järjestyksessä kaksi ekaa ja sitten tuli omalle, haisteli ja toi luokse.
Välissä pieni tauko ja uusi tunnari, jossa 5 vierasta rivissä ja oma toinen vasemmalta. Taas aloitti haistelun oikealta aloittaen ja haisteli vuorotellen kapulat läpi, kunnes tuli omalle ja toi luokse :)

Nyt onkin aikaa treenailla, kun mulla alkoi kauan kaivattu loma!! Darralta poistettiin tikit viime perjantaina ja ensin epäilin, että haava olisi tulehtunut, mutta tikkien poiston jälkeen haava näytti jo paljon paremmalta. Vielä välillä hieman tihkuttaa parista kohtaa verta, mutta eiköhän se tuosta kohta parane. Nyt ollaan Darran kanssa tehty pelkkiä hihnalenkkejä, ettei vahingossakaan raapaise haava mihinkään oksaan tms.. Darralle tuli nyt sopivasti samalla pieni treenitauko ja nyt n tehty pientä seuraamista välillä lenkillä ja vitsit mikä into likalla on! Kesken lenkin sanon "sivu" ja likka on heti kontaktissa vierellä ja oikealla seuruupaikalla :)

Siellä se äijä on..ruudussa ja mahoton kuola suupielessä. Oottaa vapautusta kupille ;)

Ei kommentteja: