torstai 16. heinäkuuta 2009

Voin korkkaus

Jep..käytiin sitten voi-voittelemassa. Päivällä mittari näytti varjossa n. 30 astetta. Meidän suorituksen aikaan ei ollut enää niin tajuttoman kuuma, mutta lämmin kyllä oli. Voittajaluokassa ei ollut kuin kaksi koiraa ja meille osui eka suoritus vuoro. Toivoin kovasti, että oltaisiin vasta toisena. Turbolle olisi ollut varmasti parempi pitää pieni tauko välissä, kun tehtiin nyt suoraan paikallaolon jälkeen yksilöliikkeet. Ihan ok fiilis jäi kokeesta, mutta parannettavaa jäi rutosti. Kolmostulostahan sitä lähdettiin hakemaan, mutta puolikkaasta pisteestä jäi sekin kiinni. Mentiin kisaan isännän ilmastoidulla autolla, jotta edes viileys auttaisi Turboa jaksamaan paremmin. Hirveä läähätys oli jo kehään mennessä. Turbolle sopii kokeet ennemmin sellaisessa -30 asteen pakkasessa ;) myös kaikenmaailman mäkäräiset häiritsivät kokeen aikana. Turbolla oli iso patti silmäkulmassa paikallaolon jälkeen ja mie meinasin tukehtua yhteen ötöön suorituksen aikana.

Tokokoe Kulho 16.7.2009, tuomari Tommi Varis

Paikalla makaaminen 8,5
Seuraaminen taluttimetta 7,5
Liikkeestä istuminen 0
Luoksetulo 5
Ruutu 9!!
Hyppynouto 8,5
Metalliesineen nouto 8
Tunnistusnouto 0
Kauko-ohjaus 7,5
Kokonaisvaikutus 8,5
Yht. 191,5p, ei tulosta sij. 2/2

Sitten ne kootut seli-selitykset ;)
Paikallamakuussa takaisin tullessa oli koira lonkallaan ja etujalka kiepsautettu koukkuun. Muuten oli kuulema ollut hyvä rauhallinen makuu.
Seuraamisessa vire täysin kateissa ja tuli siinä vierellä välillä kontaktissa ja välillä ei.. Parin käännöksen jälkeen luvattoman paljon väljyyttä, mutta onneksi liikekaaviossa tuli heti seis tai nopeuden muutos niin pystyi sanomaan uudelleen sauraamiskäskyn. Sivuaskeleet ja paikallaankäännökset sentäs hyvät.
Liikkeestä istumisen seisoi.
Luoksetulo hyvällä vauhdilla, mutta ei noudattanut pysäytysmerkkiä seisomaan, vaan siirtyi raville ja käskin vikan merkin kohdalla maahan. Saatiin kuitenkin 5 pistettä..
Ruutu oli päivän ylläri!! Valmistelin sanomalla "missä ruu" ja Turbo vaan katseli jonnekkin eteensä kieli pitkällä läähättäen. Mutta äijä yllätti ja meni suoraan ruutuun perille asti jonne käskin seisomaan ja maahan. Jäi juuri ruudun sisälle vasempaan takanurkkaan. Luokse tuli laukalla ja hyvin seurasi lopun :)
Hyppynoudossa vino perusasento edessä luovuttaessa ja perusasento sivulla.
Metallinoudossa satasta kapulalle, mutta ravilla palautus ja vino perusasento.
Tunnari oli hauska..tajusin, että eihän myö perhana olla tehty ennen kokonaisena tätä liikettä liikkurin kanssa kynän ja kapulan ojennuksineen, yms.. olen Turbolle sanonut "odota" juuri ennen kääntymistä, kun ollaan yksinään treenattu. Mulle selvisi tänään aiemmin, että sen odota-käskyn saa sanoa vain ennen liikkeen alkua ENNEN kynän ja kapulan ojentamista. Pitkään se odota-käsky säilyi böllvästiffin aivoissa.. kynää ja kapulaa ojentaessa Turbo pomppi päin, että "mitä sulla siellä on?" ja jäi seisomaan taakse, kun käännyin ympäri ja kun liikkuri asetteli kapuloita riviin äijä meni mukaan tutkimaan kapuloita. Käskin Turbon luokse ja tehtiin liike loppuun. Pitkään ja hartaasti se niitä kapuloita nuuski ja tökki kuonollaan, mutta väärä sieltä nousi.
Kaukoissa liikesarja is-se-ma-se-is-ma. Ekaan istumiseen tuplakäsky ja seisomasta istumaan eteni hieman. Tuomari kehui kuinka reippaasti Turbo teki kuitenkin rotuisekseen, mutta sanoin kyllä ettei mielestäni ollut nyt reipas..ja sanoi, että ohjaajalta oli myös hieno suoritus olla hengittämättä melkeimpä koko suorituksen ajan ;)

1 kommentti:

Gala kirjoitti...

kuten jo eilen sanoin, ollaan tosi ylpeitä veikasta ja susta, voi tosiaan korkattu, meette sitten viileemmillä keleillä hakemassa sen YKKÖStuloksen, eikös :)