tiistai 14. heinäkuuta 2009

Treenailua vesisateessa

Eilen käytiin ensin hieman tokoilemassa ja sitten hakutreeneissä. Tokotreenit pidettiin Noljakassa urheilukentällä ja paikalla Asta ja Fico, Päivi ja Reko, sekä Piia ja Urho.
Seuraaminen. Ensin en meinannut ottaa yhtään seuraamista, mutta viime kerran treeni jäi hieman hampaankoloon, joten Päivi käskytti meille sitten pienen kaavion. Nyt vire oli melko hyvä ja kontaktikin säilyi. Hyvä paketti.
Liikkeestä istuminen. Päivi vahti, että istuu hyvin, jotta heti pääsin palkkaamaan.
Paikallaolo. Kaikille lopuksi paikallaolo. Mentiin Päivin kanssa piiloon kentän vierellä olevan puskan taakse. Otettin kestoa ensin n. 3min ja lopuksi 1min. Välillä palkkaus ja krhm.. asennon korjaus. Lonkka-asentoa ei ollut, mutta se etujalka oli taas kiepsautettu alle. En muuten puuttuisi siihen, mutta voittajassa ja erivoissa (jos ikinä sinne asti päästään..) sakotetaan kaikista noista pienistä asennon muutoksista.

Sovittiin viime kerralla hakutreenit pidettäviksi Onttolan pelastuskoiraradalla. Ei tehty aluetta ihan raunioille vaan viereiseen metsään. Melkein heti treenin alettua alkoi sataa ja treenin loputtua oltiin aivan likomärkiä. Tallattiin noin 50x100m alue. Turbolle sama kuvio, kuin viimeksi; ukot molempiin etukulmiin niin, että Turbo näki ukkojen menon metsään ja sitten lähdettiin hetkeksi pois alueelta. Vasemmalla ollut ukko piiloutui umpipiiloon "ruumisarkkuun" ja jätti rullan näkyville kannen väliin. Oikealla ollut ukko piiloutui maastokankaiseen putkiloon. Ensin lähetys vasemmalle. Hyvä suora pisto ja Turbo kävi ensin tsekkaamassa arkun lähistöllä olevan puuhun jätetyn pressun, kun vetäjä Mika oli tehnyt pienen källin ;) Ukolla touhusi jotain hetken, ilmeisesti pyöri arkun ympärillä varmistaakseen, että siellä varmasti on ukko. Hyvin tuli rulla perille ja hieno näyttö. Oikealle teki myös hienon suoran piston, eikä ollut kuulema edes pussaillut maalimiestä rullaa hakiessa. Rullan tuonti ja näyttö hyvät. Toiselle ukolle lähettäessä ekana ollut ukko siirtyi oikealla puolella alueella eteenpäin ja piiloutui puolessavälin olevaan arkkuun, kansi kiinni ja rulla kannen välissä. Ekalla lähetyksellä upposi ensin syvälle, mutta kaarsi sitten oikealle ja lähti etenemään alueen takarajaa kohti. Kutsuin pois ja se tuli luokse!! meillä on hieman hallintaongelmia ollut hakumetsässä nykyään ;) uusi lähetys ja nyt kävi ensin tarkistamassa piilon mistä oli ekan ukon löytänyt ja jatkoi alueella eteenpäin ja löysi ukon arkusta. Hetken oli jotain taas kopistellut arkun ympärillä..ehkä hypännyt arkun päälle, mutta onneksi maalimiehen sormet eivät jääneet väliin! Vauhdilla toi rullan ja upea näyttö. Hienoa työskentelyä Turbolta, eikä mikään vesisade haittaa, koska työskentelymotivaatio on niin kova hakumaastossa.

Treenin jälkeen oltiin aivan likomärkiä ja päätettiin Piian kanssa samointein käydä vielä lenkillä Turbon ja Urhon kanssa. Mie hölmö vielä olin liikkeellä lenkkareissa ja mukavasti kengät hölskyi vettä..onneksi oli kuitenkin lämmin sade. Äijät tulevat hyvin juttuun ja kirmasivat peräkanaa pitkin järvenrantaa. Kotiin tullessa varmuuden vuoksi pesin Turbon shampoolla ja föönasin kuivaksi ettei vaan hotspot nyt yllätä. Hotspot tuntuu olevan nyt kaikilla rotuun katsomatta melkoinen riesa tänä kesänä :( toistaiseksi ollaan vältytty siltä *puuhun koputus*. Tänään enkä huomenna tee Turbon kanssa yhtikäs mitään, kun torstaina on sitten se koe. Hellettä kuulema luvattu..kiva kiva. Onneksi sentään iltakoe ja voittajaluokka alkaa vasta klo 20, jossa on 1 koira meidän lisäksi.

Eikös Darra olekin suloinen nukkuessaan? :D

Ei kommentteja: