perjantai 24. heinäkuuta 2009

Yöpäivityksiä kuluneen viikon treeneistä

Maanantaina hakuilemassa. Turbolle ukot molempiin etukulmiin valmiiksi. Alueen vasen puoli oli hieman loivaa alamäkeä ja alueen reunassa pari metriä syvä oja, jossa ukko oli ja oikea puoli loivaa ylämäkeä, ukko kevythäkissä. Ensin lähetin vasemmalle ja lähtikin suoraan, mutta kaarsi oikealle ja lähti etenemään ojan vierustaa. Sitten kaarsi keskilinjalle päin ja kutsuin luokse. Ja se tuli :) Jätettiin ukko hetkeksi makailemaan ojan pohjalle ja käytiin hakemassa oikeasta etukulmasta ukko pois piilosta. Sinne teki hyvän suoran piston ja rullan tuonti ja näyttö hyvät. Sitten uusi lähetys alueen vasempaan etukulmaan. Sinne se meni ja pitkään pyöri ja etsi ukkoa. Pysyi kuitenkin hyvin pienellä alueella. Lopulta palasi rulla suussa ja mentiin vauhdilla näytölle. Maalimehenä ollut Elli sanoi, että Turbo ei vain ollut saanut ensin hajua ja pyöri lähistöllä. Otettiin lopuksi vielä kolmas ukko puolipaolla niin, että ukko oli valmiina metsässä ja Turbo näki keskilinjalta kun ukko pakeni piiloon. Kauhealla vauhdilla ukon perään ja rullan tuonti ja näyttö hyvät.

Keskiviikkona
pidettiin tokotreenit aikaisin aamulla Pärnävaaralla. Treenien ajankohdasta tuli pieni sekaannus, mutta onneksi paikalle kumminkin tulivat Piia ja Urho, Aija ja aussiet, sekä Elli ja karjikset. Keli oli aika lämmin ja vaikutti varsinkin näiden ruttunaamaisten vireeseen..kateellisena katselin, kuinka australialaisilla riitti intoa ja motivaatiota tehdä lämpimästä kelistä huolimatta.

Turbo
Paikallaolo. Turbo, Katla, Rini ja Urho. Paikallamakuuta otettiin noin kolmisen minuuttia parissa osassa. Kyttäilin välillä piilosta, että asento pysyy suorana. Pään laski välillä alas, mutta asento pysyi kuin pysyikin suorana.
Seuraaminen. Tein aika pitkän kaavion ja välillä naksuttelin suorista perusasennoista ja hyvistä käännöksistä. Turbolla ihan ok vire.
Liikkeestä istuminen. Nyt tekikin seisomisen..?? uudelleen liike ja tulihan se istuminen. Miksiköhän sekoittaa välillä istumisen seisomiseen?
Ruutu. Lähetys n. 20m:stä. Ruutuun meni, mutta hitaasti..siispä apuun ruokakuppi ja uusi lähetys. Jälleen ravaillen ruutuun. Seuraavaksi Turbon yllätykseksi lähdin juoksemaan ruutuun samalla, kun lähetin koiran ruutuun ja nyt mentiin vaudilla ;) hirmu kehut ja vielä yksi lähetys joka melkein koko matka laukalla ruutuun. Täytyy taas alkaa pihalla ottamaan vauhtiruutuja ennen ruokailuja.
Kaukokäskyt. Kaikkia vaihtoja parin metrin etäisyydeltä. Vieläkin takkuaa seisomasta istuminen, muut sikahyvät.

Darra
Luoksetulo. Darralta puuttui vauhti tänään..tehtiin sitten pelkkiä läpijuoksuja ja juoksin karkuun, jotta saataisiin vauhtia.
Hyppynouto. Pari ekaa kertaa varmistin lisäkäskyllä, että hyppää varmasti mennen tullen ja lopuksi saatiin tehtyä ihan oikea koemainen hyppynouto! Taitava likka :)

Treenin jälkeen böllvästiffitrion kanssa lenksulle Onttolan lentokentän lähelle, jonne meinattiin eksyä..no saivatpahan koiruut parin tunnin lenkin. Turbo oli jo lenkin aikana hieman vaisun oloinen ja välillä kävi maate. Turbo makoilee yleensä aina muutenkin kesken lenkkiä, kun vissiin tykkää viilentää mahaa maata vasten, mutta nyt oli koira muutenkin outo. Kotiin tullessa alkoikin sitten kauhea kuolaaminen. Kyllä nämä kuolaa aina jonkinverran, mutta nyt kuolaa valui jatkuvana virtana suupielistä ja kuola oli tosi limaista. Läähättänyt ei yhtään, mutta oli hieman poissaolevan oloinen. Soitin sitten eläinlääkärille, mutta aikoja ei ollut enää sille päivälle ja kohta olisi alkanut päivystysvuoro. Kuolaamista jatkui jonkin aikaa, mutta en sitten soittanut päivystävälle, koska ei läähättänyt ja kun kokeilin mitä tapahtuu maagisilla sanoilla "onko nälkä?" niin jopas Turbo piristyi ja alkoi touhottaa. Noin parin tunnin kuluttua sitten oksenti ja oksennuksessa oli muutama pitkä heinänkorsi ja puunpalasia, joita tiukasta vahdinnastani huolimatta oli vedellyt lenkillä. Yritin juottaa vettä ja sainkin juomaan vasta, kun höystin sitä hieman maksalaatikolla ja sitä joikin paljon. Olisikohan ollut jonkinlainen lievä lämpöhalvaus? Keli oli todella lämmin ja liikkeellä oltiin noin viitisen tuntia, joista pari tuntia treeniä ja loput lenkkiä. Treenin aikana tietysti joutui odottamaan autossa. Vettä annoin treenin aikana, ennen lenkkiä ja lenkin jälkeen, mutta luulisi, että lämpöhalvaukseen liittyisi kova läähätys? Harmi, etten voinut mitata kuumetta, kun Darra oli syönyt muutama päivä sitten mittarin eikä uutta ollut vielä kerennyt ostaa. Illemmalla Turbo olikin jo normaali ja iltaruoan syötyään ei oksentanut tai mitään.

Torstaina kotitokoa. Illalle olisi ollut jälkitreenit tiedossa, mutta jouduin valitettavasti ne perumaan, kun piti välillä tehdä kotiaskareita ja reissuun ollaan lähdössä sukuloimaan perjantaina ja olisi hieman mukavampi kotiinpaluu, jos ei pyykkivuori ja siivoamaton kämppä odottaisi ovesta tullessa..samalla kun ripustin pyykkiä pihalle kuivumaan innostuinkin hieman tokoilemaan ja Darralle sain opetettua vihdoin ja viimein kosketusalustan.

Turbo
Metallinouto. Keskityttiin suoriin luovutuksiin. Jätin Turbon istumaan metsku suussa lähelle ja käskin tuomaan.
Seuraaminen. Kiva vire. Perusaasennot hyvät ja naksuttelin hyvistä liikkeille lähdöistä ja liikkeen pysähtymisistä.
Idioottirinki. Tehtiin kaikki jäävät liikkeet ja kävelin pienen kierroksen ennen palkkausta. Välillä palkkasin heti pysähtymisen jälkeen ja välillä vasta käveltyä viereen ja Turbon seurattua hetken. Seuraamiseen lähdöt toimi asennosta, kuin asennosta, eikä kertaakaan sotkenut jääviä liikkeitä keskenään ja jopa itse jäävät olivat suht nopeat! Hieno äijä :)
Luoksetulo. Ensin pitkältä matkalta pysäytys seisomaan ja toisessa luoksetulossa molemmat pysäytykset. Toimi tänään loistavasti ja nyt annoin aika pienen käsiavun seisomiseen.

Darra.
Metallinouto. Metskun pito harjoituksia, ettei sylkäise liian aikaisin kapulaa pois suusta. Vaadin pitämään kapulaa suussa, vaikka pidin kapulaa käsien välissä ja välillä nostin tai heiluttelin kapulaa. Vasta irti-käskyllä sai päästää irti.
Seuraaminen. Vasemmalle käännöksissä ei heitä peppua samalla tavalla kuin Turbo ja tätä jankattiin ja naksuteltiin hetkisen verran. Muuten ihan kiva vire. Täyskäännökset kaipaavat myös tehostusta.
Idioottirinki. Darralle myös kaikki jäävät. Maahanmeno super, kuten aina. Seisomisen ensin istui, mutta sitten teki oikein. Seisomaan pysäytyskäsky "top" tulee sanoa mahdollisimman hennolla äänellä, melkein kuiskaten "to" ;) kyllä ne sieltä tulee kunhan jaksaa vain tehdä toistoja.
Luoksetulo. Voi vauhti..minne olet kadonnut :( ravilla tultiin. Elikkäs jatketaan läpijuoksuja. Muutama hyvä luoksetulo saatiin, kun innostin Darraa ennen maahan jättöä ja juoksin karkuun ja kutsuin ilosta kiljuen luokse :D naapureille ei jäänyt epäselväksi, että Pyrästie 1:ssä oli taas pihatreenit..
Kaukokäskyt. Se-ma vaihtojen treenit jatkuu.. ma-se alkaa olla melko varma.

Darra metsku suussa

Darralle tein ekaa kertaa kosketusalustaa sisällä. Alustana sininen rasiankansi, joita käytetään muutenkin joka treenin yhteydessä milloin missäkin. Ensin odotin, että Darra tekisi itse jonkin aloitteen ja sain naksautettua pari kertaa pelkästä vilkaisusta kanteen päin. Mutta sitten Darra alkoi tarjota maahanmenoa sivulla ja edessä, eikä kiinnittänyt alustaan mitään huomioita. Lopulta ei oma kärsivällisyys riittänyt ja sanoin koske ja osoitin alustaa. Darra menikin alustalle, josta naksu ja palkka. Siitä likka tajusi homman juonen ja alkoi tarjota koko ajan alustalle menoa ja naksuteltiin jonkun vajaa parikymmentä kertaa. Sitten vaadin, että alustalle mennessä koskee tassulla alustaan ja pari toistoa meni ennenkuin alkoi lätkimään alustaa :) Otin Turbolle samalle muistutukseksi targettitreeniä ja alussa vain hönkäsi kannelle ja tuuppasi kuonolla, mutta kun ei naksua kuulunut tajusi lätkäistä tassun alustan päälle ja tätä tehtiin kymmenisen kertaa. Omat refleksit saavat hyvää harjoitetta, jotta tulee naksautettua juuri oikeaan aikaan. On kyllä huippu kapistus tuo naksutin :)

Ei kommentteja: