tiistai 2. syyskuuta 2008

Treenien videointia

Käytiin Satun ja Typyn kanssa linnunlahden kentällä treenaamassa ennen iltavuoroon menoa.
Ensin otin Darralle paikallaolon samalla, kun Satu treenasi Typyn kanssa. Otin tarkoituksella pitemmän paikallaolon n. 10min ajatellen loppuvuoden tulevaa BH-koetta. Itse seisoin koiraan päin sivuttain n. 25 askeleen päässä ja kerran kävin palkkaamassa ja hienosti likka pysyi.
Seuraavaksi otin Darralle jäävistä seisomisen ja maahanmenon, jotka Satu kuvasi videokameralla. Jäävät on Darralla alkanut sujumaan tosi hienosti! Maahan tippuu neljätä jalalta ja seisomaan pysähtyy melkeimpä seinään. Ohjaajan täytyy vain muistaa sanoa käskyt aina oikealla äänensävyllä ja valmistelevassa seuraamisosuudessa tuijottaa tiukasti eteenpäin, ettei koira ota vahingossakaan mitään merkkiä ja ennakoi. Otin myös luoksetulon, pari hyppyä, sekä lopuksi kokeilin avoimen luokan kaukokäskyjä. Seisoin koiran edessä ja makupalalla houkuttelin istumaan ja käsimerkillä maahan. Tekniikka sujui jo melko hyvin ja siirsi vain etujalkojaan. Hypyt on Darran braavuureita. Luoksetulossa tulee hyvin istumaan eteen, mutta sivulle hakeutuu vinoon perusasentoon.

Turbon kanssa oli tarkoitus TAAS ottaa vain muutama liike, mutta kun oli se perhana videokamera mukana niin pitihän niitä liikkeitä saada videolle.
Turbolle kokeilin luoksetulon pysäytystä eri tavoilla, mikä olisi paras vaihtoehto.. Makupalan heitto koiran taakse kesken liikkeen ei toiminut halutulla tavalla, vaan Turbo teki vauhdissa U-käännöksen makupalan perään. Eihän siinä mitään pysäytystä tullut..ja tällä tavalla käskyksi tulisi käsimerkki. Luulen, että suullinen toimii paremmin Turbolle, kunhan vain tekee paljon toistoja ja palkkaa heti pysäytyksestä. Kokeessa saatiin kuitenkin se 7 luoksetulosta, kun käsky piti toistaa.
Jäävistä liikkeistä seisominen ja maahanmeno. Maahanmeno istumisen kautta, mutta nopeasti, olen tyytyväinen! Seisomaan jäännissä liikutti etujalkoja 1-2 askelta ensimmäisellä kerralla (sanoin käskyn huonosti) toisella kerralla liikutti vain toista etujalkaa. Jännä miten jäävät ovat kuin itsestään parantuneet Turbolla, vaikka en itse ole tehnyt suurempia liikkeiden nopeutta korjatakseni. Seuraamista otin usealla pysähtymisellä ja aina se takamus jäi hieman ilmaan istuessa. En tiedä voiko toisaalta edes vaatia tiiviimpää alas istumista, kun Turbo istuu takajalkojensa päälle niin, että pallit jää ilmaan, eikä kosketa maata ;)

Videonpätkät molempien liikkeestä seisomisesta


Liikkeestä maahanmenot


Darran seuruu

Turbo seuruu


Kiitokset Satulle kuvaamisesta!

Ei kommentteja: