torstai 18. syyskuuta 2008

Kotipihatokoilua

Pientä treeniä kotipihalla.
Ensin Turbolle pari avoimen hyppyä, esteen korkeus 70cm. Hyppäsi molemmilla kerroilla hyvin ja hieman vinoon, mutta korjasi itse tulemalla suoraan esteen taakse istumaan, josta hyppäsi yli (ilman osumista) ja tuli suoraan sivulle. Olen vaikka mitä keinoa käyttänyt saadakseni Upin menemään hieman kauemmaksi esteestä hypyn jälkeen, mutta kerta pääsee hyppäämään suorilta jaloilta heti esteen takaa osumatta esteeseen niin menköön avoimen luokan hyppy sitten näin :)
Luoksari kolme kertaa. Toimii erittäin hyvin :) :) Tuli hyvin laukalla, käsimerkistä pysähtyi nopsaan, ei edennyt edes yhtä omaa mittaansa! Palkkasin heti pysäytyksen jälkeen haittämällä lihapullan koiran taakse. Vitsit, kun tuntuu hienolta saada yksi ongelmaliike toimivaksi.
Pari noutoa, jotka ihan ok. Laukalla kapulalle, laukalla palautus. Luovutus hieman vino, mutta muuten ok.
Liikkeestä maahanmeno ok, avoimen kaukkarit jees.
Sitten kokeilin ensimmäistä kertaa tunnistusnoutoa. Pidin tunnarikapulaa kädessä jonkin aikaa, jätin Upin istumaan ja piilotin kapulan maahan nurmikkoon ja revin vielä ruohotuppoja päälle. Lähetin Upin etsimään sanomalla "oma". Ensimmäisen kerran etsi pitkään ja siirryin lähemmäksi paikkaa minne kapula oli piilotettu. Välillä jäi katsomaan mua, että mitä ihmettä pitikään etsiä. Pari kertaa toistin käskysanaa "oma", kunnes löysi kapulan, josta tuli hirmu lihapullabileet!
Toisen kerran kapulan piilotettua löysi jo nopeammin ja kolmannen kerran ei kauan enää nokka tuhissut :) Pyysin joka kerta tuomaan suoraan sivulle, josta luovutus. En käyttänyt mitään apuhajuja, koska haluan alusta asti etsivän vain minulle haisevaa esinettä.

Darralle alokkaan hyppy pari kertaa, esteen korkeus 65cm. Ensimmäisellä hyppäsi hyvin (Darramainen pituusloikka), jäi seisomaan esteen taakse, mutta lähtiessäni kävelemään Darran luokse otti likka pari askelta minuun päin, mitä ei ole ikuna päivänä tehnyt! Pysähdyin, kutsuin Darran pois ja uusi hyppy, joka oli huippu ja pysyi paikallaan esteen takana vaikka hidastelin kävellessäni Darran viereen.
Liikkeestä maahan erinomainen. Luoksetulo todella vauhdikas, eteentulo hyvä, mutta perusasento sivulle ensin vino, jonka korjasi uudella sivulle-käskyllä. Otin perään toisen luoksetulon ja nyt oli loppuperusasentokin kerralla suora. Liikkeestä seisominen erinomainen.
Seuraamista jankattiin ja ehkäpä saatiin edistämistä hieman vähemmäksi, kun palkkasin oikeasta seuraamispaikasta oikealla kädellä selän takaa. Eikun vain toistoja..

-------------------------------

Illalla oli hakutreenit Selkiellä, jonne saapui Mika ja Lyyti, Aija ja Rini, sekä Johanna ja Jesse. Otin vain Darran mukaan, että Turbon hotspot saisi rauhassa parantua. Muuten ihottuma olisi jo kunnossa, mutta tuo ukko rapii takajalalla sitä hetikun silmä välttää :( Nukun nyt muutaman yön koirien kanssa suljetussa huoneessa ja toivottavasti herään jos kuopsutus alkaa kuulumaan.

Darralle viisi maalimiestä. Ensimmäinen vasemmassa etukulmassa kevythäkin sisällä, häkki osaksi avoinna, toinen hieman eteenpäin keskilinjaa vasemmalla kangasputkessa maakuopassa, kolmas oikealla noin puolessavälin keskilinjaa pressulla peitettynä, neljäs oikeassa takakulmassa ja viides vasemmassa takakulmassa maapoterossa pressuun käärittynä. Otin tarkoituksella useamman maalimiehen, koska likalla riittää intoa ja jaksamista ja jos vaikka hieman rauhoittuisi vikoilla ukoilla. No suunnitelmat olivat hyvät, mutta.. Kaikki ukot kyllä löytyi lopulta, mutta sai lähettää usean kerran joka ukolle. Ei millään meinannut lähteä suoraan sinne minne näytän. Rullan haut ja tuonnit oli kuitenkin hyvät. Seuraavan kerran harjoitellaan suoria pistoja tai harjoituksia jossa Darra näkee, että ukkoja katoaa metsään ja suunnan mihin ukot hävii ja sitten lähetän etsimään.

Ei kommentteja: