tiistai 9. syyskuuta 2008

Tokotreeniä

Sovittiin Satun ja Typyn kanssa treenit linnunlahden koulutuskentälle, mutta siellä olikin kenttä jo varattuna suojelukoirille, joten suunnattiin kaupungin kirkon taakse hiekkakentälle. Muuten hyvä, mutta juuri kun saatiin treenikuviot mietittyä tuli kentälle porukkaa pelaamaan pesäpalloa.. No, löydettiin kuitenkin lopulta raviradalta kiva treenipaikka.

Ensin avoimen luokan paikallaolo piilossaollen Darran ja Typyn kanssa. Raviradalta löytyi lasten leikkimökki, joka sisältä ikkunan takaa oli hyvä seurata koiria :) otettiin noin 2,5min paikallaolo. Darra tähyili välillä kovasti ympärilleen, mutta oli muuten melko rauhallinen. Satulla oli vaihteeksi videokamera mukana ja kokonaistreeni aika kestikin öö..abaut 3,5h suurinosa ajasta analysoiden eri liikkeiden osasuorituksia ;) koirien levätessä autossa. Darran kanssa treenasin paljon seuraamista ja keskityttiin hakemaan seuraamisen oikeaa paikkaa. Darra edistää hieman kokoajan seuraamisessa ja nyt on iso ongelma saada likan seuraamispaikka taaemmaksi.. toisaalta Darra pitää kontaktin erittäin hyvin seuratessa ja liikkeen pysähtyessä hakeutuu suoraa sivulle. Itse olen alunpitäen opettanut katsomaan silmiin ja jos vaikka saisinkin seuraamispaikan taaemmaksi, voisi tilalle tulla poikittaminen..
Turbo myös edistää hieman seuratessa, mutta ei lähellekkään niin paljon, kuin Darra. Turbo taas poikittaa ja perusasennot on vinoja. Kontakti on kuitenkin hieno Turbolla. On mulla ongelmat näiden kanssa..

Darran kanssa tein paljon vasemmalle käännöksiä ja välillä pyörin pelkästään ympyrää vasemmalle saadakseni seuraamispaikan taaemmaksi. Hitaassa kävelyssä Darran paikka on melko hyvä, mutta normaalikäyntiin siirryttäessä alkaa edistäminen. Vaihdoin Darralle seuraamiskäskyksi "sivu", kun ennen oli "seuraa". Mielestäni sopii paremmin Darralle ja sivu käskyllä tulee etukautta viereen perusasentoon eli sivu-käsky tarkoittaa kuitenkin vasemmalla puolella oloa oli liike mikä vain.

Turbon kanssa jankattiin myös seuraamista. Mun itseni on vaikea katsoa ylhäältäpäin istuuko Turbo suorassa sivulla vai ei (ja, että onko se ahteri kunnolla maassa kiinni). Videointi on erittäin hyvä apu tähän. Otin aina yhden pienen askeleen kerralla ja koiran tuli aina pysähtyä perusasentoon suoraan viereen. Monen monta toistoa tarvittiin ennenkuin alkoi tulla kerralla edes lähelle suoraa perusasentoa..
Turbolle otin kaukkareita maahan-seiso-maahan ja maahan-istu-maahan. Toimii aikas hyvin :) Maasta seisomaan noustessa ei liikuta jalkoja ollenkaan ja seisomasta maahankin menee melkein aina niiaamalla. Kohta ei suju tietenkään enää avoimen kaukkarit, kun äippä menee koiran sekoittamaan ;)
Luoksetulon pysäytykseen sain Satulta erittäin hyvän ja toimivan vinkin! Kokeilin tehdä pysäytyksen huutamalla seis ja heilauttamalla kättä alakautta, ikäänkuin heittaisin koiralle jotain. Heti, kun pysähtyy lentää palkka. Turbo ei ole ennen pysähtynyt niin nopeasti! Jospa se tästä alkaisi lutviutumaan edes tuo liike ;)

5 kommenttia:

Viivi kirjoitti...

Hitto te kuulostatte niin pro:ilta!!
Ootte meidän idoleita!

Gala kirjoitti...

hei miten siellä edistetään seukkaamisessa, mulla ongelma galan kanssa kun tuppaa jätättämään ja tietty kisa tilanteessa, lenkillä ja kaupunkikävelyllä frouva kyllä seukkaa moitteettomasti vaikka kuuskilsaa... meillä siis kontaktiko ongelmana vaiko jokin muuu....hitto kun ei keksi missä mättää. kerroppa sinä?

Jenna kirjoitti...

Katsoppas videoita otsikolla "treenien videointia" pari juttua alaspäin niin näet meidän edistämiset/poikitukset..lisäsin darran seuruu-videon. Turbo jätätti joskus alussa seuruussa, mutta aloin palkkaamaan oikealla kädellä niin, että palkka piti saalistaa. Palkka tuli välillä kesken seuruun tai käännöksen jälkeen yms.. En tiijä auttaisko teidän ongelmaan. Oispa kiva treenata joskus kimpassa :)

Darra pitää kontaktin hyvin, mutta saisi olla n.20cm taaempana seuruussa. Opetin joskus alussa katsomaan silmiin..niimpä likka yrittää tillittää koko naamaa.. Liikkeen pysähtyessä hakeutuu oikealle paikalle sivulle (tähän auttoi, kun opetin alunperin sivulle tulon etukautta). Turbo edistää vähempi, mutta poikittaa ja perusasennot vinoja. Olen yrittänyt korjata perusasentoja peruuttamista opettamalla ja askelsiirtymiä oikealle ottamalla, josta onkin pieni apu (Turbo tulee sivulle takaa kiertämällä). Muutenkin tuo ukko on paljon jäykempi käyttämään takaosaa liikkeissä verrattuna vieteri-darraan.. Hitto, kun haluisin jonnekkin tokogurun oppitunnille, kun omat ideat alkaa olla vähissä. Nämä alemmat luokat näillä seuraamisilla menee, mutta voi- ja evl-luokissa pisteet rapisee ja kovaa..JOS ikinä sinne asti edes päästään ;)

Manta kirjoitti...

Hauska nähdä vähän epätavallisempia rotuja tokoilemassa.

Darran seuraamiseen tuli muutamia vinkkejä mieleen:
-palkan suunta. Koiran ajatusta taaksepäin eli palkka esim takataskusta tai nami/lelu lentää taakse.
-Lyhyitä seuruita. Paikallaan käännöksiä vasemmalle jne.

Gala kirjoitti...

tehdään jenna treffit vielä tänä vuonna, tulet koirien kera(kepon saa ottaa mukaan myös ;-) ja mennään raunioille ja siellä on myös tilaa tokoiluun! meillä voi yöpyä kun vaan saadaan koissut eroteltua jotenkin järkevästi, sisätilaa kyllä järjestyy!jos ette ole tottuneet 4tähden majotukseen :-)