sunnuntai 7. syyskuuta 2008

Avonaisia umpipiiloja

Tänään pidettiin hakutreenit Selkiellä samassa paikassa missä oli viikonloppuna piirinmestaruus hakukisat. Tänään ei treeneissä ollut paikalla kuin vain Mika ja Lyyti, Aija ja Rini ja me (ja miljoona hirvikärpästä!). Päätettiin ottaa kolme ukkoa, jolloin yksi oli siirtyvä maalimies.
Käytettiin hyväksi kisojen umpipiiloja. Keskilinja oli suhkot jyrkästi nousevan mäen puolivälissä ja ensimmäinen ukko vasemmalla etukulman lähettyvillä vanerilaatikossa, jossa luukku auki. Vasemmalle puolelle mentäessä tuli myös tien ylitys. Toinen maalimies oli mäen harjanteen takana hieman eteenpäin oikesta etukulmasta kankaisen kevythäkin sisällä, jossa kuitenkin oli ovi auki ja sama maalimies siirtyi kolmanneksi kankaiseen "putkiloon" maahan makaamaan.

Turbo lähti ekalle ukolle suoraviivaisesti, eikä tien ylitys tuottanut ongelmia, rullan tuonti ja näyttö olivat mallikkaat. Sanoin etukäteen maalimiehille, että komentavat heti maahan näytöllä, jos ei itse mene automaattisesti ja jos Turbo meinaa ryövätä namirasialle. Palattiin takasin keskilinjalle, jossa edettiin vähän matkaa ja lähetin toiselle ukolle. Hyvin lähti etsimään ja eteni mäen harjanteen päälle, josta ukko löytyi. Rullan tuonnissa ja näytöllä ei ongelmia. Kolmas ukko olikin hankalempi ja lähetin kolme kertaa ennenkuin ukko löytyi. Tulipahan kivat tyhjät pistot samalla ja koira teki kovasti töitä kokoajan :)

Lähetin Darran keskilinjan päästä vasempaan kulmaan, jossa ukko oli piilossa ja likka lähti hyvin, mutta tien tullessa vastaan kaartikin takasinpäin, jolloin kutsuin luokse. Lähetin uudelleen ja nyt Darra ylitti tien, mutta jäin tien toiselle puolelle nuuskimaan jotain maasta (mikälie ihana tuoksu ollut..) kutsuin takaisin ja tällävälin oli Mika tullut ensimmäisestä piilosta ulos jolloin otettiin haamu ja lähetin Darran etsimään. Nyt eteni erittäin vauhdilla piilolle, otti rullan ja toi nätisti perille asti! Darralla on ollut ongelmana rullantuonti, kun se pudottaa rullan juuri luokse saavuttua. Nyt muistin seistä itse selkä suorana ja katsella "kaukaisuuteen", jolloin odotti rulla suussa nätisti edessä :) Ennen olen itse hölmöillyt ja suunnilleen syöksynyt ottamaan rullaa vastaan ettei kerkeä pudottaa..enhän minä noudoissakaan kapulaa tuodessa takaisin "syöksy" ottamaan kapulaa. Näyttö oli vauhdikas. Toisella ukolla otettiin myös haamu ja hyvin etenikin piilolle, otti rullan ja luovutti nätisti. Näyttö jälleen erittäin vauhdikas.
Kolmas ukko myös haamu ja ukon ryömittyä putkiloon lähetin Darran etsimään. Likka ohittikin piilon (syvyysnäkö petti) ja eteni harjanteen yli, jossa etsi jonkin aikaa. Kutsuin sitten luokse ja toistettiin haamu ja uusi lähetys jolloin ukko löytyi. Näytölle mentäessä selvisi syy Darran kierros harjanteella. Harjanteen päällä käveli ihminen, luultavasti sienestäjä, jonka luona Darra on melkovarmasti pyörähtänyt!

Muuten olin tyytyväinen treeniin Darran osalta, kun rullan haku ja tuonti sujui loistavasti ja muutenkin hallinta on huomattavasti parantunut. Hakumetsään, kun Darra menee niin innolla ja kauheella tohinalla, ettei emännän käskyjä paljoa kuunnella.

Ei kommentteja: