perjantai 15. lokakuuta 2010

Esineitä ja ensilumen riemua

Jebou!! Lunta tuli :D Toma pääsi kokemaan eilen ensilumensa. Taisi pikkupoju tykätä valkeasta aineesta, kun vedettiin pihalla sellaiset spurtit. Myös Turbo ja Darra riehaantuivat täysin lumen tulosta, sekä kieltämättä myös allekirjoittanut!

Tänään otettiin lenkin yhteydessä esineiden hakua joka koiralle. Etsittävinä esineinä narulelu ja hanska. Tallasin n. 25m suoran ja jätin esineen suoran päähän ilman, että näytin Tomalle minne esine tippui. Toma juoksi kovaa esineelle, juoksi suoran päähän ja hetken aikaa etsiskeli esinettä ja yhtä kovaa lähti palauttamaan, mutta vauhdin huumassa narulelu tippui suusta. Kun tuli luokse, en sanonut tai reagoinut mitään ja Toma älysikin itse lähteä uudelleen hakemaan esinettä ja tällä kertaa toi perille käteen asti. Toisella kerralla jätin esineen (hanska) puoleenväliin tallatusta matkasta ja ensin pentu juoksi suoran päähän ja lähti tulemaan takaisin, löysi esineen ja palautti perille asti. Vaihdoin hanskan namiin ja lopuksi leikittiin narulelulla. Pitää alkaa pikkuhiljaa tallaamaan isompaa esineruutu aluetta jatkossa.

Turbolle yksi esineen haku samalle suoralle. Jätin Turbon paikkamakuuseen ja vein esineen suoran päähän. Turbo ampaisi suoran päähän ja samoin tein bongasi esineen (narulelu) ja lähti vauhdilla tuomaan takaisin. Palkkasin namilla ja taistelulla narulelun kanssa.

Darralle narulelu suoran päähän. Hyvin haki esineen, mutta luovutuksessa oli jotain ongelmia. Ensin pudotti pari metriä ennen mua esineen maahan ja kun pyysin tuomaan ei narulelu meinannut millään pysyä suussa. Likalla on niiiin herkkä suu.. Tein toisen harjoituksen kävelemällä suoran päähän ja heitin esineen parin metrin päähän tallaamattomalle alueelle. Darra lähti vauhdilla hakemaan ja hetken aikaa sai tehdä töitä paikallistaakseen esineen. Nyt esine tuli perille asti luovutusasentoon, mutta pudotti heti esineen suustaan, kun ojensin kädet ottaakseni esineen. Lopuksi tehtiin pelkkää pitoharjoitusta. Rapsuttelin leuan alta, suupielistä ja pidin narulelun päistä kiinni ja Darran tuli kokoajan pitää tiukka ote lelusta ja vasta irti-käskyllä päästää irti.

Kaukosulkeiset jatkuu! Darralla alkaa jo melko hienosti tarjota jo itsekseen hissillä maahanmenoa. Nyt pitää muistaa olla itse pää kylmänä ja tehdä tarpeeksi pitkään ihan läheltä vaihtoja ja pikkuhiljaa myöhemmin lisätä välimatkaa sentti kerrallaan..

Toma tekee myös nättejä vaihtoja täysin paikallaan pysyen ruokaa kädestä mussuttaen. Ollaan tehty myös ihan lyhkäisiä paikallaolojakin ruokakupin kanssa. Aika helposti meinaa lonkalleen köllähtää liukkaalla laattalattialla, mutta olen korjannut joka kerta asennon suoraksi, jotta oppii makaamaan suorassa ja ettei myöhemmin tule lonkka-asento ongelmaa paikallaolossa. Turbon kanssa en älynnyt puuttua jo alussa lonkalla oloon ja nyt sitä saadaankin kunnolla paikkailla..





Ei kommentteja: