perjantai 14. toukokuuta 2010

Pakkasta ja lumisadetta, kiitos!

Taas on kesä, mutta rehellisesti sanottuna täällä ei edes sitä juuri nyt pahemmin kaivattu. Kuumalla kelillä nuo böllvästiffit eivät jaksa edes kunnolla lenkkeillä saati, jos tokoa pitäis vääntää..

Tekeekö sitten tuo ruttuturpa sen, että noilla on hyvin huono lämmönkestävyys ja heti alkaa hillitön läähätys, kun kuononsa pihalle tunkee yli 15 asteen lämmössä. Iso koko tietty vaikuttaa, mutta ei noista pysty enää yhtään tiputtamaankaan massaa. Lihaskuntokin pitäis olla aika hyvässä kuosissa, mutku ei..

Käytin koiria Kiteellä Arja Pakarisella vyöhyketerapiahoidossa ja Arjan suosituksesta tein koirille ruokaremontin. Aloin syöttämään raakaa lihaa ja puuroa. Aamuisin lihaa ja luomukaurapuuroa, sekä raejuustoa ja kermaviiliä, sekä luomu kylmäpuristettua rypsiöljyä. Iltaisin lihaa, yrjälänpuuroa ja hieman nappuloita sekaan pakkasen kautta (varastopunkit kuolee) ja tietty rypsiöljyä. On Turbonkin kutkat alkaneet vähentymään. Lisäksi molemmat saavat kerran päivään kalaöljykapselit ja Turbolle lisäksi sinkkiä, probio-maitohappokapseli ja immolina-kapseli. Darralle karpalokapseli virtsan pH:ta kohottamaan. Näillä eväillä ollaan menty nyt pari viikkoa. Turbo on allergiatesteissä todettu allergiseksi sialle ja naudalle, mutta nyt äijä on vedellyt sika-nauta jauhelihaa jo toista viikkoa ja kunto senkun paranee ;)

Darran kanssa olisi taas huomenna voittajan kisatkin. Onneksi kisat on tälläkertaa tuossa ihan puolentunnin ajomatkan päässä, mutta silti kauhistuttaa mitä niistä näillä yli 25 asteen helteillä tulee.. Viilentävät patjat ja jääpalapussi lähtevät ainakin mukaan ja vettä litratolkulla. Uitan tuon likan jäävedessä ennen omaa suoritustaan ;)

Muutenkin on treenit menneet melko vaihtelevalla menestyksellä. Välillä Turbo tuntuu olevan täysin valmis starttaamaan evl:n, mutta seuraavissa treeneissä äijä ei enää osaa edes seurata :O on tää välillä niin turhauttavaa ja päätä seinään hakkaamista yrittää tavoitteellisesti kisata tälläisen ei-niin-motivoitavissa olevan rodun kanssa. Mutta kyllä se sitten palkitseekin kaksinkerroin, kun homma saadaan sujumaan :D

Jälellä ollaan käyty muutaman kerran Annelin ja bortsujen kanssa. Siellä onkin tapahtunut roima askel eteenpäin, kun tajusin jättää makkarat pois ja ottaa kepit mukaan jäljelle. Tuli keskittymistä jäljen ajoon, kun ei enää jäljestetä makkaroita ja tarkkaavaisuutta, kun pitää ne kepit yrittää löytää.

Turbolle ei tarvinnut tehdä, kuin pari keppijälkeä ja innostui hieman liikaakin kepeistä ja nyt jätetäänkin keppi vain jäljen loppuun. Darrakin merkkaa jo kivasti kepit, mutta ei ala sählätä keppien löytymistä yhtä paljon, kuin Turbo. Pituutta jäljillä on ollut n. 200-300m:ä.

Hakukausikin on avattu, mutta ollaan päästy treenaamaan vasta yhden kerran. Annelin ja Piian kanssa kävimmme eräänä iltana hakuilemassa ja harkoissa vierähtikin monta tuntia meidän yht. 7 koiraa treenatessa. Treenien kulusta lyhykäisyydessään; Darra oli osittain jälkeä menossa ajamaan ja unohti tuoda irtorullaa perille ja Turbo loisti hakukoirana.

Darran kanssa kävimme tokokisoissa Iisalmessa 4.5.2010 hakemassa 3-tulos.
tuomarina Marko Puranen

Paikallaolo 10, kontakti kateissa alussa ja jouduin antamaan lisäkäskyn maahanmenoon, mutta tätä tuomari ei huomannut.
Seuraaminen 8,5, ok. joku täyskäännös taisi olla ainakin väljä.
Liikkeestä istuminen 9,5, nopeudesta olisi kuulema voinut antaa 11 pistettä, mutta jäi vinoon linjaan istumaan.
Luoksetulo 6,5, vilkaisi tuomaria, joten rekisteröi seisomis-pysäytys käskyn liian myöhään ja seisominen venyi -> sekaravilaukkaa maahanmenoon, johon jouduin antamaan voimakkaan käskyn ja loppu ravilla.
Ruutu 0, ei löytynyt, ei.. mitäs ei ole treenattu myös muun värillisillä ruudunmerkeillä.. tälläkertaa merkkinä valkoiset ämpärit ja ruudun nauhana juuri ja juuri maasta erottuva sininen nauha. Lisäksi kehänauhana oli paksu valkoinen nauha. Ei tainnut yksikään voittajan kolmesta ja evl:n yhdestä koirasta löytää ruutua..?
Hyppynouto 8,5, hitaampi vauhti palautuksessa, muuten ok.
Metalliesineen nouto 7,5, liikkeen alussa ei kontaktia meinaa ottaa millään :( nouto nopea, mutta huonosti otti kapulan suuhun jolloin pudotti ja korjasi paremmin kyytiin. Ravilla palautus. Tuomari sanoi ettei vähennä itse pudotuksesta, koska oli selvästi vahinko..niimpä niin.. armopisteitä ;)
Tunnari 6, alussa lisäkäsky oman etsimiseen..TAAS! oma löytyi, mutta palautus ravilla ja hieman vinossa edessä.
Kauko-ohjaus 5, alussa yritän saada koiran kontaktiin hokemalla "katse"-sanaa, mutta ei. Käskiessä maahan Darra vihdoin ottaa kontaktin "ai oliko sulla jotain asiaa?" ja joudun antamaan lisäkäskyn maahanmenoon. yksi lisäkäsky ja sei-maa ja sei-is vaihoissa eteni aivan liian paljon..
Kokonaisvaikutus 8
yht. 212,5 pistettä eli 3-tulos saatiin kasaan raavittua, sij. 2/3

2 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Ei oo lämpimät ilmat lyttykuonojen kelejä ei. Täällä on läähätetty pienestäkin rasituksesta kieli ihan teevatina :) Ai teilläkin on ruokaremontti, niin meilläkin. Lihaa, Yrjölän puuroa ja kasviksia on tavoite, nyt ollaan vasta puuro-nappulamössössä.
Tsemppiä harrastuksiin, te ootte niin kovin kovin taitavia!

Riikka kirjoitti...

tsemppiä kisoihin !!!! Tito on kans ihan läähätyksissä jo 100 m kävelystä. Kävin eilen 25 asteen normi metsälenkin, hyvä ku herra jakso hypätä autoon :( Näissäkin on eroja, koska petu läähättää tosi vähän. Läähätys loppuu nopeasti jos ei liiku. Mä kans voisin jättää kesän väliin ja elää vaan syksyä, talvea ja kevättä :)