maanantai 28. joulukuuta 2009

Tokoa ja aussiesisarusten kanssa lenkillä

Kinkut ja laatikot on syöty ja arki alkaa pikkuhiljaa palailla. Pukki toi koirille paljon lahjoja ja saivat mm. paljon herkkuja ja luita, ja pehmokäärmeen, joka on toistaiseksi pysynyt ehjänä, vaikka varsinkin Darra innostuu kunnolla taistelemaan ja leikkimään vetoleikkejä käärmeen kanssa. Pitänee vissiin liero raahata treenikentällä mukaan, jos tuolla saisi kasvatettua Darran taisteluhalua ;) Lisäksi koirat saivat uuden pedin, joka saatiin vihdoin ja viimein kotiin, kun pedin tilauksessa oli jotain toimitus ongelmia. Lisäksi pedin piti alun perin tulla punaisella kankaalla, mutta saatiinkiin sininen, mutta toisaalta sininen väri käy hyvin meidän muutenkin niin sinisävyiseen smurffi-sisustukseen. (Ei ole vaikea päätellä mikä oli talon entisten asukkaiden lempiväri..) Peti on tarpeeksi iso n. 130cmx80cm, joten molemmat mahtuvat vallan hyvin siihen. Mieki taisin olla aika kilttinä, kun sain vaikka mitä ihania lahjoja ja omalta kullalta mm. oman navigaattorin autoon. Nyt on hyvä tehdä pitempiäkin kisamatkoja, mutta tuohon escortin-räppänään en sitä asenna, vaan jos hyvin käy niin ensi vuoden alusta mulla on uusi auto..tai siis ei täysin uusi, mutta uudempi, kuin tuo vm-92 ford ja toivottavasti sellainen missä on ilmastointikin. Eilen kävimme ottamassa pienet tokotreenit Aijan ja Rini&Neve aussie-siskosten kanssa raviradalla. Pakkasta oli joku -15 astetta ja tuuli aika kylmästi, mutta silti saatiin treenit vedettyä ja joku reilu tunti siellä vierähti. Koiria ei palellut, mutta ohjaajien varpaat ja näpit olivat jäässä. Voisiko joku keksiä sellaiset treenihansikkaat, jotka olisivat ohuet, jotta voisi helposti kaivella makupaloja taskusta, mutta olisivat silti lämpimät..pliis..anyone?? Viikon tauko teki hyvää ja molemmat koirat olivat innoissaan töihin päästessään. Treenin päätteeksi käytiin reilu parin tunnin lenkki jaamankankaalla kokoonpanolla 2xbullmastiffi ja 2xaussie. Darralla ja Nevellä tuntui synkkaavan mainiosti ja tytöt leikkivät ja juoksivat innoissaan kilpaa. Rinillä saattaa olla juoksut alkamassa ja kovin oli samaa mieltä Turbokin ja Rinin piti muutaman kerran komentaa Turboa olemaan lähentelemättä.

Turbo
Ohjattu nouto. Ensiksi haku vasemmalta ja kapulat n. 2m:ä merkin linjasta taempana ja keskimmäinen kapula vielä kauempana, kuin sivummaiset. Ensin katseltiin, kun Aija vei kapulat, jonka jälkeen vein Turbon merkille. Aivan superhieno ja vauhdikas haku vasemmalta, vaikka merkkasi selkeästi merkille vietäessä oikean puoleisen kapulan. Seuraavaksi haku oikealta ja vietiin vielä kauemmaksi (n. 3-4m:ä merkistä) sivummaiset kapulat ja keskimmäinen reilusti kauemmaksi, kuin muut. Teki oikein hienon oikealta haun. Turbo kuuntelee aika hyvin suuntamerkkejä.

Merkki. Kokeiltiin muutama kerta merkille lähetyksiä. Ensin parin metrin päästä ja pikkuhiljaa pidennettiin viiteen metriin. Aika hienosti Turbo jo hakeutuu merkille. Kerran jäi merkin eteen seisomaan ja annoin uuden merkki-käskyn ja kiersi nätisti taakse. Tein vähän tyhmästi, kun tehtiin merkkiä samaan suuntaan, mihin aiemmin otettiin ohjattua noutoa ja Turbo meinasi aluksi lähteä kapuloita hakemaan.

Ruutu. Ensin ruutu voittajan tyyliin eli lähetys kohti suoraan ruutuun. Seuraavaksi valmistelin kysymällä missä ruu ennen, kuin vein seisomaan Turbon oletetulle merkille (en vielä käyttänyt itse merkkiä harjoituksessa). Kävelin itse kauemmaksi ja lähetin Turbon vasemmalle ruutuun. Hieno ruudun haku. Tehtiin vielä toinen vasemmalta päin ruutuun meno ja viimeiseksi kokeiltiin yksi oikealta hakeutuminen ja sekin meni hienosti! Mahtava äijä!

Idioottirinki. Harjoiteltiin tiivistä kulmakävelyä ja liikkeestä seisomaan jäämistä. Aluksi helpotin hieman käsiavulla ja lopuksi Aija vahti vieressä, että tekee seisomisen oikein, eikä mun tarvinnut vilkuilla taakse. Hyvin meni. Tehtiin myös yksi maahanmeno, joka istumisen kautta, mutta tarpeeksi nopea.

Tunnari. Lopuksi kokeenomainen tunnari. Kapulat ympyrämuodostelmassa. Vire oli aika korkea ja vähän kapulat siirtyilivät ison turvan niitä haistellessa, mutta oma löytyi ilman väärien nostelua.


Darra
Ruutu. En käynyt ollenkaan taputtelemassa ruutua, vaan lähetin suoraan muutamasta metristä ruutuun. Darran erittäin vilkas temperamentti tuli tässä oikein hyvin havainnollistettua, kun alun valmisteluissa haki katseellaan hyvin ruudun ja lähetin ruutuun, mutta sitten Darra bongasikin pienen koivun lehden maassa parin metrin päässä ja piti pysähtyä sitä nopsaan nuuhkaisemaan, kunnes muisti, että taisi olla hommat kesken ja jatkoi vauhdilla kohti ruutua :D ja ohjaaja ei kerkennyt reagoimaan millään lailla koko tilanteessa.. No tehtiin vielä pari lähetystä ruutuun, toisella seiso+maahan ja viimeisellä pelkkä seisominen ja molemmilla kerroilla kuunteli hyvin käskyjä ja jäi oikealle paikalle, eikä juuri hiippaillut eteen. Maasta seuraamaan kutsuja tehtiin ilman ruutuja ja nyt sujui jo melko kivasti ja heti tuli luokse, kun kutsuin.

Seuraaminen. Pieni pätkä seuraamista, sekoitus voi/evl. Ehkä paikoin hetken edisti, mutta korjasi paikan, kun otin pari hitaampaa askelta. Juoksuseuraamisessa tehtiin käännös oikealle ja täyskäännös, jotka meni mallikkaasti. Peruutuksessa meinasi ensin jäädä hieman vinoon sivulle, mutta korjasi. Kokonaisuuteen olin tosi tyytyväinen.

Liikkeestä istuminen. Ei korjattavaa. Palkkasin heti istumisesta.
Tunnari. Kapulat rivissä IIOII eli keskellä oma, joka hajustettu lihapullan hajulla ja kapuloiden ympärille laitoin muutaman lihapullan murun nenän avaamiseksi. Darra söi muruset ja haisteli pari vierasta kapulaa, löysi oman ja toi luokse.



Juhliminen on rankkaa ;)

3 kommenttia:

Aija kirjoitti...

Ihana tuo sänky! Tytöt varmaan tykkäis kans (vaikka niiden egot ei ikinä tule mahtumaan samaan sänkyyn xD).

Kiitos vielä lenkki- ja treeniseurasta, oli kivaa!

Rea kirjoitti...

Ihana tuo uusi sänky :)
Onnellista uutta vuotta teidän porukalle!

Unknown kirjoitti...

Alin kuva on ihana! Voi pientä juhlijaa..