sunnuntai 7. kesäkuuta 2009

Tokoo ja jälkee

Hieman laahaa päivitykset jälessä.. Darran kanssa ollaan tehty viimeisiä viilailuja avon liikkeisiin viikon päästä olevaan Jyväskylän tokokisaan. Siitä sitten pari päivää ja olisi Kuopion tokokisa.. hui alkaa jännittää! Turbo on ollut levossa muutaman päivän, koska ontui etujalkaa. Luultavasti on vain venähtänyt/lihasjumi, koska ei kauheasti varo jalkaa, mutta ravatessa on epäpuhdas. Seurataan meneekö levolla ohi vai käydäänkö näyttämässä lekurille. Eilen ei ontunut, kun pihalla kokeilin juoksuttaa. Olen jo pitkään meinannut tilata hierojan koirille kotiin ja nyt se pitää vihdoin toteuttaa.

Keskiviikkona treenattiin tokoa yhdellä parkkipaikalla Reijan ja Nityan, Astan ja Ficon, sekä Piian ja Urhon kanssa.
Darra
Paikallaolo. Fico, Darra ja Nitya. Paikallaolo kesti n. 2min ja välillä kävin palkkaamassa. Asento pysyi suorana kokoajan.
Luoksetulo. Ok vauhdilla ja hyvällä pysäytyksellä, josta heti lensi palkka taakse. Pysäytyskohdassa seisoivat treenikaverit häiriönä molemmin puolin.
Nouto. Meni vauhdilla kapulalle, mutta jäi haistelemaan ilmaa kapulan luona, kunnes muisti mitä oli tekemässä ja palautti kapulan, mutta tuli ravilla. Toinen nouto, jossa myös palautus ravilla. Otin vielä kolmannen noudon ja kapulaa tuodessa kehuin hirveästi, jolloin tuli laukalla.
Hyppy. Hyppäsi ekalla käskyllä, mutta tepasteli hypyn jälkeen esteen takana ja oli menossa lähellä seisovien Piian ja Astan luokse. Käskystä istui esteen viereen. Toisella kerralla teki muuten hyvän hypyn, mutta kolautti etujalat esteeseen paluu hypyssä..

Torstaina vihdoin päästiin meidän aloittelevien jälkiryhmän treeneihin. Aiemmin torstaisin aina sattui iltavuoro ja viime torstaina syntyikin Pirrin vauvelit. Ryhmä ei kylläkään ole kokoontunut vielä kuin muutaman kerran. Darralle tallattiin n. 30m suora jälki. Ruokaa noin joka toisella askeleella ja jäljen alussa ja lopussa tiheämmin tallattuja askeleita. Lopussa ruokarasia. Jälki vanheni noin 45min, jonka aikana tehtiin esineruutua. En muistanut, että aiemmin ollaan tehty ennen esineiden etsimistä pieni alkuvalmistelu, jossa heitän esineen ja pyydän hakemaan. Nyt en muistanut sitä tehdä ja vaikka Darralle näytettiin esineen vienti niin taisi kuitenkin ukkoja mennä aluksi etsimään. Kerran otti hanskan suuhun, mutta pudotti ja lähti jatkamaan etsimistä. Kutsuin sitten pois ja heitin esineen ihan lähelle ja pyysin tuomaan. Sen jälkeen vietiin alueelle pari esinettä, joista toinen nousi hienosti, mutta toinen esine ei meinannut millään nousta, joten lähdin kävelemään esinettä kohti ja sitten likka hokasikin esineen maasta. Meidän jälkiryhmän vetäjä Hilkka antoi vinkin, että voisi lähettää esineruutuun koiran maatessa maassa. Näin voisi erottaa lähetykset maalimiehien ja esineiden etsimiseen. Haussa lähetän koiran yleensä seisoaltaan.
Itse jälki meni ihan ok. Kovasti teki töitä ja nenä pysyi maassa melkein kokoajan. Pari kertaa meinasi lähteä takajäljelle. Välillä meinasin taas alkaa ohjaamaan Darraa ihan väärään suuntaan minne kuvittelin jäljen jatkuvan. Pitäisi vain luottaa koiraan ja antaa sen tehdä rauhassa töitä.

Tänään kävin vauvoja katsomassa ja samalla leikkasin niiden kynnet ensimmäistä kertaa. Nätisti kaikki kakarat malttoivat maata selällään sylissäni. Yksi pikkupoika hieman aluksi protestoi, mutta rauhoittui kuitenkin hetken päästä. Eihän niistä pikkukynsistä saanut leikattua, kuin pari milliä, mutta onpahan ensimmäiset hoitotoimenpiteet harjoiteltu. Vauvoilla on nyt ikää 10 päivää. Kovasti kasvavat ja ei mene kauan kun simmut aukeavat. Isoin poju painaa jo peräti 580g, pienin tyttö 360g ja muut siltä väliltä.

Vauvakasa. Tytöt köllöttävät selällään :)

1 kommentti:

Unknown kirjoitti...

Kävin kurkkimassa kuulumisia! Ahkeraa tokoilua ja jälkeä siellä!