tiistai 25. marraskuuta 2008

Ilmaisutreeniä ja tokottelua

Tänään oli vuorossa koulutuskentällä pekotreenit aiheena ilmaisu. Tarkoitus oli rullaa hakiessa koiran kiertää ukko ympäri niin, että maalimies kuljettaa rullan itsensä ympäri ja koira ottaa rullan suuhun, jolloin tulee maalimiehen kierto. Tehtiin kentälle keskilinja ja ukkoja keskilinjan molemmin puolin. Turbolle neljä ukkoa. Autosta hakiessa hyppäsi ilman lupaa takakontista, kun oli niin kiire töihin. Ensimmäinen ukko meni hyvin ja todella vauhdikkaat rullan tuonnit ja haut. Toiselle ukolle lähettäessä Turbo merkkasi neljäntenä ukkona olevan tutun ihmisen Katjan ja olisi halunnut kovasti mennä seuraavaksi Katjan luo. Avustettiin sitten toisella ukolla äänimerkillä oikea suunta, jolloin lähti hakemaan rullaa. Rullan suuhunsa saatuaan Turbo juoksikin Katjan luo, eikä kuunnellut takaisin kutsuja olenkaan ennenkun oli saanut käydä tervehtimässä.. Sitten toi kyllä nätisti rullan perille asti oikein hienoon perusasentoon eteen ja lähetin näytölle. Kolmas ukko meni hyvin ja neljännelle ukolle sitten mentiinkin ja vauhdilla.

Darralle myös neljä ukkoa. Ensimmäisellä ukolla yritti saada palkan suoraan ja meni hetki ennenkun otti rullan suuhun. Rullaa tuodessa tiputti rullan mun jalkoihin ja siirtyi nättiin perusasentoon sivulle.. Käskin tuoda rullan maasta, jolloin toikin jo perille asti. Näytölle lähettäessä viivytin hetken lähetystä, kun Darra on oppinut kuuntelemaan näyttöliinan lukon naksahtamista pantaan kiinni, jolloin meinaa heti ampaista näytölle. Loput ukot meni jo hyvin ja rullan haut ja tuonnit olivat tosi hyvät. Sain tehdä kunnolla töitä, jotta ipana pysyisi hallinnassa ja kulkisi vierellä ukolta keskilinjalle takasin siirtyessä.. Pikku elohiiri sykyili ja pomppi vierellä, kun oli niiiin kiire seuraavalle ukolle.

Loppuun otin vielä pienet tokot molemmille. Turbon jätin maahan hieman kauemmaksi kentän laidalle ja kävin tekemässä ruudun kentälle. Mietin näkyykö nuo meidän hienot possunpunaiset ruututötsät tuolta lumen keskeltä, mutta ihan hyvin Turbo hahmotti ruudun. Tein ensin lyhyemmältä matkalta ruutuun ja ruudusta pois lähetystä. Jätin lihapullan puolikkaan lumen päälle keskelle ruutuun, enkä käyttänyt nyt mitään kantta apuna. Lähetykset onnistui hyvin ja pidensin hieman matkaa n. 10m josta lähetykset onnistuivat myös hyvin. Turbo meni etummaisten merkkien välistä ruutuun, söi makupalan ja kutsuin pois ruudusta.
Kokeilin nyt ruutuun pysäyttämistä. Jätin lihapullan ruutuun keskelle, lähetin ruutuun ihan ruudun vierestä ja palkan syötyään sanoin "seiso". Muutama toisto ja pysähtyminen alkoi olla nopeampi, mutta Turbo jäi seisomaan ruudun etureunaan jolloin etujalat oli ruudun etummaisten merkkien välissä. Tajusin sitten jättää palkan lähemmäksi ruudun takarajaa, jolloin sain pysähtymään ruudun keskelle. Jippii! Katsotaan saadaanko tällä tyylillä ruutu opittua.

Seuraavaksi seuruuta. Paljon käännöksiä ja pysähtymisiä. Kontakti piti ja seuruupaikka pysyi melko kivasti oikeana. Liikkeen pysähtyessä korjasi pienellä käsimerkillä aluksi asentoaan suoraksi ja lopussa alkoi jo itse korjata kerralla suoran perusasennon. Sivuaskeleen oikealle oli mahtavat! Samoin peruutus ja täyskäännökset paikallaan onnistui hyvin! Jäi itselle tosi hyvä mieli seuraamisesta tältä treeniltä.

Muutama luoksetulon pysäytys. Ensimmäinen venyt hieman, mutta loput ihan napakat, joskin ei tullut hirmu reippaalla vauhdilla luokse, mutta kuitenkin laukalla.

Otettiin myös yksi nouto ja Turbo palautti suoraan asentoon eteen istuen. Olisin toivonut palautusta ehkä himpun verran tiiviimmäksi.

Vielä loppuun lyhyt paikallaolo n. 1 min ja menin itse piiloon rakennuksen nurkan taakse. Minuutin jälkeen kävin palkkaamassa ja menin uudelleen piiloon noin minuutin ajaksi. Ei ottanut lonkka-asentoa.

Darralle seuruuta. Seuraaminen on hieman tökkinyt Darralla jostain syystä viimeaikoina. Ei ole niin tiivistä, kuin mitä haluaisin ja kontakti katkeilee. Tehtiin nyt paljon käännöksiä oikealle ja vasemmalle ja kehuin ihan hirveästi, kun tuli hyvin mukana, josta likka innostui ja seuraaminen alkoi näyttää paremmalta. Tehtiin sivuaskelia molempiin suuntiin, peruutusta ja paikallaankäännöksiä. Vasemmalle sivuaskeleet on hankalimpia, kun Darra meinaa jäädä eteen askelluksissa.

Avoimen kaukkarit ma-is-ma-is sujui ihan äly hyvin. Ei liikkunut yhtään paikaltaan. Viimeisen ma-is-vaihdon jälkeen istutin Darraa hetken paikallaan, josta kävin vapauttamassa. Ei pienintäkään ennakointia, että olisi mennyt maahan :)

Luoksetulon pysäytykset ei tänään oikein toimineet. Lyhensin sitten matkaa melkoisesti ja saatiin muutama hyvä pysäytys, johon lopetettiin.

1 kommentti:

Sini Backholm kirjoitti...

Voi sä oot sitten ihana kun kannustat meitä tunareita :D Ja mä oon luullu et kävelyseuraaminen on vaikeempaa, kaikkea sitä oppii kiitos vinkistä :D yritetään treenata ja kuvata välillä niin voit neuvoa.