torstai 13. marraskuuta 2008

Tokoa

Käytiin eilen Turbon kanssa kahdestaan tokoilemassa. Ei ollakkaan vähään aikaan käyty missään tokoilemassa, paitsi kotona jotain pientä otettu sisällä. Äijä oli hirmu energisellä päällä ja teki innolla töitä koko treenin ajan.

Seuraamista, jossa keskityttiin suoriin perusasentoihin. Palkkasin suurimmaksi osaksi oikealla kädellä selän takaa, jolloin seuraamispaikka pysyi melko kivana. Otin myös voi-tyylin seuraamisessa juoksua ja hidasta kävelyä suunnan vaihteluineen ja hyvin toimi koira. Lopuksi vielä askelsiirtymiä vasemmalle ja oikealle, sekä paikallaan käännöksiä. Ei tarvinnut, kuin pari kertaa korjata asentoa suoremmaksi.

Ruutuun lähettämistä aivan liian pitkältä matkalta, kun ottaa huomioon, että ollaan tähän asti reenattu ruutua vain kotipihassa.. Turbo lähti kohti ruutua, mutta juoksi ruudun sisälle sivukautta ja jäi vain maata haistelemaan ja pyörimään ruudun lähistölle.. Otettiin matkaa paaaljon lyhemmäksi ja lähetin uudelleen ruutuun. Taas kiersi sisälle sivusta ja jäi pyörimään etsien makupaloja. Kävelin ruutuun, käskin seisomaan ja palkkasin, kun malttoi hetken seisoa paikallaan. Sitten vein Turbon kauemmaksi ruudusta ja jätin ruudun keskelle muovikannen päälle makupaloja ja tein muutaman kerran pelkkää ruutuun lähetystä. Nyt meni suoraan ruutuun keskeltä ensimmäisiä merkkejä. Heti, kun oli syönyt makupalat kutsuin pois ruudusta, jotta ei jäisi turhaan pyörimään ruutuun. Huoh..voisiko joku antaa hyviä vinkkejä ruudun oikeaoppiseen harjoitteluun?

Noutoa. Hyvin haki laukalla kapulan ja laukalla palautti. Ohjasin palauttamaan suoraan eteen, kun päätinkin vaihtaa kapulan luovutuksen eteen, eikä suoraan sivulle. Istui suoraan ja tarpeeksi lähellä edessä.

Avoimen kaukokäskyjä. Teki loistavat vaihdot. Otin loppuun vielä pari istumaan nousua takapalkalla. En ota nyt ollenkaan voi-kaukoja ennenkun ollaan saatu avoin luokka läpi.

Luoksetulon pysäytystä n. 20m matkalta. Pysähdys melko nopea eteni noin yhden mittansa verran. Ennakoi kylläkin pysäytystä, koska en tajunnut kutsua tarpeeksi innostavalla äänellä. Toisessa luoksetulossa hyvä vauhti ja hyvä pysäytys, josta palkkasin heittämällä lihapullan koiran taakse. Kolmas pysäytys lyhyeltä matkalta ja nopeasta pysäyhdyksestä vapautus takapalkalle.

Avoimen hyppy. Esteen korkeus 70cm. Ei korjattavaa :) Hieno hyppy, istui kiinni esteeseen, mutta hyppäsi takaisin osumatta ja sivulle suoraan perusasentoon.

Nyt en taida ottaa pariin päivään mitään tokoa Turbolle, kun lauantaina on sitten ne kisat. Tänään olisi illalla tokotreenit jonne taidan mennä vain Darran kanssa.

Nyt sain hankittua lisää irtorullia. 2 pitempää ja 5 lyhyttä rullaa, sekä pelastus etsintä liivit. Turbo oli mukana sovituksessa ja kotona testasin myös Darralle liivejä ja hyvin sopi sillekkin. Liiveissä on hyvin säätövaraa. Meidän seuran pj on todella kätevä käsistään ja tekee itse rullia ja liivejä. Kiitos Anne!

Ei kommentteja: