keskiviikko 19. marraskuuta 2008

Risteilyharjoitus ja tokoa

Eilen oli pekotreenit koulutuskentällä ja tehtiin mukava risteilyharjoitus. Itse käveltiin keskilinjalla, josta lähetettiin koiraa puolelta toiselle maalimiehille. Maalimies palkkasi heti koiran, kun tuli luokse ja koiran syötyä nosti käden merkiksi, jolloin kutsuttiin koira luokse ja yliheittona toiselle puolelle seuraavalle ukolle. Maalimiehiä oli 5-6. Tarkoitus vahvistaa että, ukko löytyy aina sieltä minnepäin ohjaaja näyttää ja parantaa hallittavuutta. Darra oli intopinkeänä tästä treenistä, mutta malttoi silti kuunteli ohjeita. Palkkasin välillä ukolta tullessa, jotta ei pääsisi "karkaamaan" toiselle puolelle ja pysyisi lähellä. Kun on Darralla tiedossa a) juoksemista, b) paljon ihmisiä (vain häntä varten!) ja c) ruokaa ei maailmassa ole mitään ihanempaa olemassa, jolloin itse ohjaaja jää hieman paitsioon. Kolmennelta ukolta Darra karkasikin suoraan samalla puolella olevalle viidennelle ukolle, mutta tuli takaisin kutsulla ja loput lähetykset onnistui hienosti.

Turbo vinkui autossa, kun otin Darran ensin hommiin. Vinkuiko sitten töihin pääsyä vain viereisen auton peräkoukussa hihnassa kiinni olevaa ihanaa hoffinarttua.. jonka luokse karkasikin samalla, kun olin Darraa laittamassa takakonttiin. Tuli kyllä pois yhdellä karjaisulla ;) Nartulle on kuulema juoksut alkamassa kuukauden sisään. Uhkasin, että kohta lähtee äijältä pallit pois niin unohtuu ne neitokaiset! Risteily meni kuitenkin kivasti. Turbon palkkasin joka yliheiton välissä. Kaikenkaikkiaan tosi hyvä harjoitus ja suunniteltiinkin, että tehdään sama harjoitus myös maastossa jollain aukealla alueella.

Lopuksi otin pienet tokotreenit molemmille. Darralle seuraamista ja kokeilin myös juoksuseuraamista, joka meni hyvin. Vasemmalle käännöksissä jäi ensin eteen, mutta pari kertaa juostuani likan "päälle" alkoi tulla paremmin mukana. Luoksetulon pysäytys toimi aika kivasti. Parit pysäytykset ja läpijuoksut. Ei juuri ennakoinut pysäytystä ja napakat pysäytykset muutenkin. En ottanut pitkältä matkalta, että näkee käsimerkin varmasti, kun oli jo pimeä. Kentällä on kyllä valot, mutta silti otin varman päälle. Jankattiin liikkeestä seisomista, joka alkaa pikkuhiljaa palailla Darran mieleen. Jännä miten hyvin sotkee istu-liikkeeseen. Pyrin antamaan mahdollisimman selvät ja oikeaääniset käskyt, jotta ei sekoittuisi. Maaahan-käsky on matala "maaa(han)", istu-käsky korkea "IStu" ja seiso-käsky neutraali ja lyhyt "top". Yksi avoimen hyppy hypättiin ja hienosti meni.

Turbolle ensin seuraamista aika pitkä pätkä. Normaalia-, juoksu- ja hidastakävelyä. Tosi hyvin piti kontaktin ja paikan. Paljon käännöksiä ja pysähdyksiä. Tehtiin myös askelsiirtymiä vasemmalle ja oikealle. Pari tosi hyvää pätkää teki ja tuli suorassa asennossa mukana, johon lopetin. Muutama nouto. Ekalla kerralla meinasi palauttaa kapulan sivulle, mutta pari seuraavaa kertaa toi nätisti eteen. Loppuun yksi avoimen hyppy, jossa ei korjattavaa.

Ei kommentteja: