sunnuntai 9. marraskuuta 2008

Iskää juhlimassa

Tänään ei koirien kanssa kerennyt juuri mitään puuhastella, kun töistä päästyä melkein heti lähdettiin ensin Harrin isän luo kaffeille, josta suunnattiin sitten mun porukoille iskää juhlistamaan. Tein iskälle kakun isänpäivän kunniaksi ja laitankin tänne reseptin. Löysin ohjeen aiemmin jostain ruokablogista, jota muuttelin hieman. Kannattaa kokeilla oli nimittäin helppo ja nopea tehdä ja tosi hyvää! :)

Tuplasuklaakakku

Pohja:
n. 200 g digestive-keksejä
n. 50 g margariinia

Täyte:
500 g mascarpone-tuorejuustoa
4 dl maustamatonta jogurttia
1 tl vaniljasokeria
8 liivatelehteä
130 g valkosuklaata
130 g maitosuklaata

Murenna keksit, sulata margariini ja sekoita ne yhteen. Laita irtopohjanvuoan pohjalle leivinpaperi ja painele keksimuruseos pohjalle. Laita liivatteet likoamaan viileään veteen. Jaa kahteen kulhoon puolet tuorejuustosta ja puolet jogurtista, sekä vaniljasokerista. Sekoita varovasti molemmat täytteet sähkövatkaimen avulla pienellä teholla, jotta tuorejuusto notkistuu. Sulata suklaat erikseen mikrossa tai vesihauteessa ja sekoita sulanut valkosuklaa toiseen kulhoon ja maitosuklaa toiseen. Kuumenna tilkka (0,5dl) vettä kattilassa ja liuota liivatteet siihen. Anna pieni hetki jäähtyä ja kaada puolet liivateliemestä toiseen täytteeseen ohuena norona kokoajan sekoittaen ja lisää loput toiseen täytteeseen. Kaada keksimurun pohjalle ensin valkosuklaatäyte ja päälle maitosuklaatäyte. Täytteet on sen varran jämäköitä, että huoletta voi heti kaataa toisen päälle ilman, että sekoittuvat. Anna (jos pystyt ;)) lojua kakun jääkaapissa mielellään yön yli, jotta maut tasaantuvat.




Tässä vielä kuva äidin tekemästä suussasulavasta voileipäkakusta :)

3 kommenttia:

Riikka kirjoitti...

Vaikuttaa IHANALLE tuo kakku. Pitääpä testata vaikka jouluksi :)

Aija kirjoitti...

Mie oon kans tehny paljon tuorejuustokakkuja, enkä ole yhteenkään kokeiluun vielä pettynyt. Tämä näytti sen verran hyvälle, että epäilemättä pakko kokeilla ensi kerralla ;)

Jenna kirjoitti...

Mie tein viime vuonna parikytä erilaista hyydykekakkua, mutta paras oli ehdottomasti näin turkkariystävänä turkinpippurijuustokakku :) Voin laittaa ohjeen, jos kiinnostaa.
Myös puolukasta tehty hyydykekakku, jossa hapankorpuista pohja oli aikas nam!