sunnuntai 23. marraskuuta 2008

Tokoa lumimyrskyssä

Pitihän se kokeilla kuinka tokoilu sujuu lumimyräkässä. Treenikaverina olivat Sirpa ja Demi-tervu. Lunta tuli välillä ihan vaakaviistossa, kun tuuli niin kovasti. Ensin otettiin Turbolle ja Demille paikallaolot. Mentiin rakennuksen nurkan taakse piiloon, josta kuikin välillä tilannetta. Turbo pysyi tosi kivasti paikallaan, pää ylhäällä ja sfinksi-asennossa. Demi saattoi ottaa hieman häiriötä, kun kurkkasin pari kertaa nurkan takaa, jolloin nousi istumaan ja Sirpa kävi pari kertaa palauttamassa Demin alas. Samalla kävin Turbon luona palkkaamassa ja jätettiin sitten uudelleen koirat maahan. Loppuvaiheessa Turbo oli noussut istumaan ja kävin komentamassa maahan ja otettiin vielä lyhyt aika paikkamakuuta.
Seuraamista, jossa käännöksiä, juoksua ja voin sivuaskelia. Turbo teki tosi hyvät sivuaskellukset ja varsinkin nopeat! Muutama luoksetulon pysäytys. Ensimmäinen venyi liian pitkäksi, mutta seuraava oli jo paljon parempi. Sitten otettiin kokonainen luoksetulo, jossa pysäytys tosi napakka ja sivulle tulo nopea ja suora. Viimeiseksi lyhyeltä matkalta pysäytys, josta lensi heti palkka taakse. Avoimen kaukkarit onnistui hyvin. Ensimmäisessä istumaan nousussa eteni hieman, kun pomppasi istumaan, mutta seuraavat vaihdot oli oikein mallikkaat. Noudoissa Turbo saalisti(!) kapulaa :D hassu.. se on aina niin nätisti käynyt kapulan kerralla suuhun hakemassa. Palautti eteen, joskin hieman vinoon, mutta korjasi hyvin. Tehtiin kolme noutoa ja joka kerta palautti eteen, eikä yrittänytkään lähteä sivulle kiertämään. Hyvä, hyvä. Lopuksi lainattiin Demin ruutua ja tehtiin muutama ruutuun lähetys. Aluksi lyhyeltä matkalta ja viimeinen pitemmältä. Ruudun keskellä kannen päällä makupaloja. Meni joka kerta ekojen merkkien välistä sisään. Kelistä huolimatta Turbolla oli kivasti intoa ja motivaatioita tehdä töitä :)

Darraa ei tuiskussa tokoilu voinut vähempää kiinnostaa.. Neiti hienohelma. Seuraamisessa edisti ja katse harhaili lentäviin lehtiin ja lumipyryihin. Sivuaskeleet meni hyvin. Tehtiin muutama liikkeeestä seisominen ja taas alkuun tarjosi istumista. Kaukokäskyt olivat loistavat. Noudoissa läheti kapulalle ja noukki hyvin suuhunsa, mutta takasintullessa tiputti kapulan maahan. Pyysin uudelleen tuomaan, jolloin otti kapulan ja pudotti taas suustaan. Kolmannella kerralla toi perille asti. Ei vissiin tuntunut kivalta suussa luminen noutokapula.. Toisessa noudossa tiputti taas puolessavälin kapulan, jolloin laitoin Darralle kapulan suuhun, sanoin "tuo" ja lähdin itse peruuttamaan taaksepäin. Nyt toi kapulan perille asti. Saatiin vielä yksi kunnon nouto tehtyä, johon lopetin.

Kotiin tultua koirista ja ohjaajasta oli enimmät lumet sulaneet auton lämmössä ja lähdettiin sitten suoraan metsään lenkille. Pari isoa mäntyä oli kaatunut lenkkipolulle, kun tuuli niin kovasti. Saatiinpahan rauhassa lenkkeillä :) Ei tullut ketään vastaan ja koirat saivat juosta kokoajan vapaana. Niitä ei tuntunut haittaavan "pikku" myräkkä vaan painivat ja piehtaroivat lumessa. Alunperin oli tarkoitus käydä lyhyemmällä lenkillä, mutta lenkki venähtikin vähän yli tuntiin, kun meinasin eksyä meidän lähimetsään! Kesällä kaatoivat puita aika paljon ja nyt on tullut tuota lunta muutamaan päivään reippaanlaisesti ja vielä rillit olivat märät ja huurteessa, jolloin eteensä ei nähnyt kuin pari metriä. Polkuja ei erottanut selvästi, kun kaikkialle oli satanut tasaiseen lunta ja pyrytti melkolailla. Käveltiin yhtä polkua pari kertaa edestakasin, ennenkuin aloin hahmottamaan missäpäin ollaan. Oikeasti kotiin ei ollut tuolta polulta, kuin 500m.. Olishan nuo koirat varmaan löytäneet kotiin hädän tulen ;) Tänään on pari kertaa sähkötkin katkeilleet myrskyn johdosta.

Loppuun vielä erittäin suuret onnittelut Turbon puolisiskolle Oilille (Int* & Nord & Fin & Est & Lv & N & S Ch Bullgrin's Charmed One), joka tänään Jyväskylässä ROP saaden vikan cacibin ja tuli inttivalioksi! Onnea Oippana ja kotiporukka!!

1 kommentti:

Viivi kirjoitti...

Oili kiittää onnitteluista! Pusuja Turboll ja Darralle!