perjantai 14. marraskuuta 2008

Eilistä tokoa

Eilen käytiin tokoilemassa Kirsin ja Incan, sekä Astan, Iidan ja Ficon kanssa. Ensin ryhmäpaikallaolo, jossa Fico, Inca ja Darra. Menin piiloon auton taakse, josta kuikuilin tilannetta. Tämä oli Darran ihka ensimmäinen ryhmäpaikallolo ohjaajan piilossa ollen. Ollaan me treenattu tietty yksikseen ilman toisia koiria paljon piilopaikallaoloa, mutta nyt kerrankin muiden koirien kanssa. Ficon ja Incan ohjaajat seisoivat kentän laidalla alokasluokan tapaan. Paikallaolo kesti noin 2,5min. Darra pysyi suorassa asennossa kokoajan, eikä ollut tiiraillut pahemmin ympärilleenkään :)
Darralle otin myös noutoa, kaukokäskyjä, hyppyä ja luoksetuloa. Noudot sujuivat hyvin. Suoraa asentoa edessä täytyy treenata paremmaksi. Avoimen hyppy alkaa olla melko valmis liike. Hyppää hyvin ja istuu nopeasti käskyn saadessaan. Tässäkin täytyy kiinnittää huomiota suoraan eteenistumiseen. Kaukokäskyissä oli liikkuri mukana ja seisoi Darran sivussa etupuolella käännelleen esteen palasta. Likka ei kiinnittänyt liikkuriin mitään huomiota ja teki loistavat vaihdot. Luoksetulossa otin ensin läpijuoksun, joka oli vauhdikas ilman mitään ennakointeja. Toisessa luoksarissa otin pysäytyksen, joka menikin myös läpijuoksuksi.. Kolmannessa luoksetulossa lyhensin matkaa ja nyt saatiin ihan ok pysähtyminen. Lopuksi pari liikkeestä seisomista, jossa tarjosi molemmilla kerroilla istumista.. Tein lopuksi seisomisen helpottaen käsimerkillä ja nyt sujui hyvin. Huoh..kyllä tuo osaa sotkea hyvin nuo istu ja seiso-jäävät.. Maahanmeno onnistuu sentään aina.

Turbon kanssahan EI pitänyt ottaa yhtään mitään.. mutta otin kuitenkin sille muutaman noudon vahvistaakseni eteentuomista. Joka kerta meinasi tuoda suoraan sivulle. Jännä miten nopeasti omaksui tuon kapulan sivulle tuonnin, vaikka ei olla tehty sitä kuin muutaman kerran. Kisoissa tuo melko varmasti sivulle, kun tuntuu nyt olevan parempi tapa.. Luoksetulon pysäytykset meni ihan päin p.. Eka pysäytys meni läpijuoksuksi..toisella otin takapalkan käyttöön ja nyt pysähdys loistava. Kolmas luoksari lyhyeltä matkalta ja nyt oli ok, jolloin heitin heti kokonaisen lihapullan Turbon taakse, mutta äijä ei nähnytkään mihin palkka lensi. Luultavasti (toivottavasti!) huonot pysäytykset johtuivat hämärästä. Alueella oli katuvalot, mutta ei ne kauhean hyvin valaissut. Lopuksi Turbolle kaukkarit, jotka lopetin istumiseen ja palkkasin monen monella lihapullalla.

Ei kommentteja: