tiistai 2. joulukuuta 2008

Tokoa

Kerrankin sain herättyä yövuoron jälkeen niin, että vielä on valoisaa ulkona. Käytin tilaisuuden hyväksi ja ajattelin ottaa pientä toko treeniä. Ensin meinasin treenata etupihalla, mutta etupiha on ihan paksussa loskalumessa joten pakkasin koirat ja kamat autoon ja ajelin läheiseen metsään, jossa on aukeampi alue tokoilla. Perille saavuttua tulikin pettymys, kun maa olikin ihan jäässä.. löysin kuitenkin pienen alueen missä oli vielä lunta pieni kerros maassa, eikä ollut liukasta.

Darra:
Luoksetulon pysäytys otettiin pari kertaa lyhyeltä matkalta ja mukavan topakat pysäytykset teki. Matkaa ei ollut kuin n.10m. Makupala lensi Darran taakse heti pysäytyksen jälkeen.
Hypyssä Darra istui heti käskystä, mutta jäi ihan kiinni esteeseen istumaan. Takaisin hypyssä ei kuitenkaan kolauttanut kertaakaan. Esteen korkeus oli 60cm.
Avoimen kaukkarit toimii Darralla loistavasti. Kävin palkkaamassa vaihtelevasti välillä yhden vaihdon jälkeen ja välillä palkka vasta useamman vaihdon jälkeen.
Liikkeestä seisomisessa tarjosi ensin istumista, mutta sitten alkoi jo jäämään seisomaan! Jippii! Darra pysähtyy niin nopeasti käskyn saatuaan, että jouduin aina katsomaan taakse varmistaakseni oikean asennon. Pitää alkaa tehdä liikkurin avustamana tätä liikettä, että pään kääntely itseltä jäisi pois.
Lyhyt paikallaolo n.1,5min , jossa menin auton taakse piiloon. Kävin kerran palkkaamassa. Pysyi rauhallisena paikallaan suorassa ja pää ylhäällä.
Lopuksi noutoja. Haki hyvin, mutta palautti ravilla, joka johtui varmasti hieman liukkaasta alustasta. Palautti hyvin eteen ja melko suoraan asentoon.

Turbo:
Ruutu-rävellystä. Pitää varmaan ihan oikeasti hankkia jotkin muun väriset ruutu merkit talveksi, kuin nuo pinkit ruukut, jotka katoavat aika hyvin tuonne lumen ja loskan sekaan.. Turbo löysi silti melko hyvin ruudun kunhan lähetti tarpeeksi läheltä. Tein nimittäin ensimmäisen lähetyksen noin 10m päästä ja Turbo päättikin hypätä lähellä olleen hyppyesteen, kun ei tainnut olla ihan varma mitä piti tehdä.. Virheestä oppien lyhennettiin matkaa n.3m:iin ja nyt onnistui lähetys hyvin ja meni suoraan ruutuun syömään kannen päällä olevan makupalan. Kehuin hirveästi ja kutsuin pois. Seuraavaksi tein muutaman harjoituksen, jossa vein makupalan kannen päälle, lähetin ruutuun, mutta nyt käskin aina seisomaan makupalan syötyään. Melko hyvin pysähtyi seisomaan melkein keskelle ruutua. Kävin palkkaamassa heti, kun pysähtyi. Loppuun tein pari ruutuun lähetystä niin, että makupalaa ei ollutkaan ruudussa (kansi kylläkin), ja palkka tuli minulta. Aluksi meinasi jäädä etsimään makupalaa, mutta saatiin pari hyvää pysähtymistäkin. En ole varma tajuaako Turbo ruudun tarkoittavan neljästä objektista koostuvaa neliötä vai etsiikö vain maasta kantta ja makupalaa..Ei auta kuin tehdä paljon toistoja ja pitää kokeilla myös kotona sisälläkin ruutu- harjoituksia.
Luoksetulon pysäytystä lyhyeltä matkalta ja onnistui melko hyvin :)
Avoimen kaukokäskyissä ei ollut mitään ongelmaa. Kävin palkkaamassa vaihtelevasti, mutta ajoitin palkan melkein joka kerta istumaan noususta ;)
Avoimen hyppyä kolme kertaa. Kerran Turbo ennakoi takasin hypyn, mutta muuten meni tosi hyvin.
Noudoissa palautti melko suoraan eteen. Ei yrittänytkään lähteä sivulle kiertämään :)
Paikallaoloa pari minuuttia, kun kävin autolla lisää makupaloja hakemassa. Ollaan melkeimpä joka päivä otettu paikallaoloa, eikä ole ollut mitään ongelmia. Asentokin on pysynyt aina suorana. Pitäisi saada nyt järkätyksi nyt niitä ryhmäpaikallaoloja.

Avoimen liikkeet on muutenkin Turbolla melko varmat, joten pitäisiköhän alkaa oikeasti treenaamaan jotain muuta, eikä jankata samoja liikkeitä. Kerittiin käydä vielä juoksulenkillä ennen pimeä tuloa. Illalla onkin sitten pekotreenit kentällä.

Ei kommentteja: