torstai 4. joulukuuta 2008

Räntäsadetokoilua

Tänään pidettiin tokotreenit täällä lehmossa erään koulun pihassa. Paikkana ei hullumpi, kun paikalla on valaistus ja tilaa riittää. Nyt oli kylläkin maa ihan loskassa ja vesilammikoilla ja taivaalta satoi räntää..tulis ne perhana lumet takasin! Treenikaveriksi saatiin Seija ja snautseri Dino. Ensin tehtin Turbon ja Dinon kanssa pientä kontakti harjoitusta vuorollaan seuruuttaen toisen koirakon ympärillä. Seuraavaksi otettiin paikallaolo. Ensin seisottiin koirien edessä, josta siirryin hetkeksi nurkan taakse piiloon. Turbo makasi suorassa asennossa rauhallisena paikallaan. Sitten vaihdoin koiraa ja vein Darran hetkeksi paikallaoloon ja samaan aikaan Dino teki ruutu-harjoituksia. Seisoin näkyvillä ja en makuuttanut kuin vain n. 1,5min huonon kelin vuoksi. Kerran kävin palkkaamassa ja nätisti likka pysyi suorassa asennossa. Tein Darralle pienen seuruupätkän ja sitten sivuaskelia oikealle ja vasemmalle. Muutama liikkeestä seisomis-harjoitus, jossa ekalla meni maahan, mutta kahdella seuraavalla jäi seisomaan. Darralla ei tuntunut nyt olevan oikein motivaatiota tokoilla räntäsateessa. Seuraamisen liikkeelle lähdössä meinaa alkaa kontakti tippua hetkeksi, joten täytyy nyt muistaa treenata pelkkiä liikkeelle lähtöjä ja yhden askeleen seuruuta. Darra autoon ja Turbo kehiin. Turbolle ruutu-harjoitusta Dinon keltaisilla ruutumerkeillä. Nyt ruutu oli sen 3x3m kokoinen. Ollaankin harjoiteltu liian pienellä ruudulla tähänasti, kun koko on ollut vain jonkin 1,5x1,5m korkeintaan.. Vein ruudun keskelle muovikannen päälle lihapullan palasen ja tehtii pari ruutuun lähetystä ihan läheltä. Hyvin Turbo meni ruutuun. Seuraavaksi Seija kävi viemässä makupalan ruutuun ja pari lähetystä näin, jotka meni hyvin. Sitten Seija kävi viemässä makupalan niin, ettei Turbo nähnyt viemistä ja lähetin ruutuun. Matkaa oli noin 5m. Tehtiin monta toistoa ja hyvin eteni ruutuun joka kerta :) Lopuksi pidennettiin matkaa vajaa 10m:iin, josta myös lähetys onnistui tosi hyvin, johon lopetettiin harjoitus. Kokeiltiin nyt myös ekaa kertaa ohjatun noudon alkeita. Tein ensin yhden normaalin noudon, joka oli muuten hyvä, mutta meinasi ensin palauttaa kapulan vieressäni seisovalle Seijalle. Palautti sitten kuitenkin mulle ja eteen tuoden.
Aloitettiin ohjattu nouto jättämällä Turbo seisomaan merkin taakse ja itse menin noin 5m:n päähän. Seija vei noutokapulan Turbon oikealle puolelle (minusta katsottuna) ja annoin Turbolle käskyn oikeatuo ja näytin kädellä oikealle. Turbo lähti oikeaan suuntaan ja löysi kapulan ja toi mulle! Muutama toisto samalla tavalla ja Turbo alkoikin nopsaan tajuta homman juonen. Tehdään nyt jonkinaikaa pelkästään tuota oikealta hakemista avustajan kanssa. Otettiin avoimen kaukokäskyt Seijan toimiessa liikkurina ja seisten Turbon vieressä. Tehtiin ihan koemuotoisesti ja Seija heilutti esteenpalasta häiriönä. Turbo teki vaihdot hienosti, eikä häiriintynyt ollenkaan liikkurista :) Tehtiin vielä yksi ma-is vaihto noin 15m:n matkalta ja palasin heti Turbon istumaan noustua palkkaamaan ruhtinaallisesti.
Loppuun vielä seuruuta Seijan käskyttäessä. Turbo teki hyvää seuraamista ja perusasennotkin olivat suorat ja istuminen tiivis, jei!! Vielä muutamat sivuaskeleet, joissa Seija varmisti suoran asennon ja sain palkattua oikeista. Ensin yksi askel oikealle, jossa perusasento suora. Sitten kaksi askelta oikealla ja jäi hieman vinoon. En palkannut vaan otettiin uudet kaksi askelta oikealle ja nyt oli asento suora. Peruutuksessa "seuraa"-käskyn saadessa Turbo oli lähdössä eteenpäin, mutta pakitti sitten vierelle. Täytyykin varmaan vaihtaa tähän vaikka käskyksi "peruuta".
Tosi hyvä mieli jäi treenistä, vaikka keli olikin kurja. Turboa ei onneksi tuntunut haittaavan huono keli :)

Olen nyt tosissaan harkinnut naksuttimen hankkimista, jotta kokeilisi saako näille mitään sen avulla opetettua ;) Täytyy kuitenkin ensin itse opetella naksun käyttö.

1 kommentti:

Unknown kirjoitti...

Huh kun täällä on taitavaa tokoilua. Kyllä minäkin kun hiukan kasvan...