sunnuntai 28. joulukuuta 2008

Tokoa ja kinkunsulatusta

Tänään oli aamuvuoron jälkeen pitkästä aikaa tokotreenit. Treenikavereina paikalla Seija ja Dino-snautseri ja Saija ja Jeri-weimari. Olihan tuossa viikko väliä aiemmista treeneistä, joista unohdin muuten päivitellä tänne blogiin. Aika mennyt joulujuttuja touhutessa; kaupoissa juostessa ja laitellessa joulua. Jopa mullakin oli vapaa joulu :) pääsin aattona yövuorosta aamulla, jonka jälkeen oli pari päivää vapaata! Yleensä sattuu jouluksi työvuoroja. Hyvä oli pitää pientä treenitaukoa, kun tänään Turbolla olikin sitten intoa ja paljon tehdä hommia. Sain Katjalta lahjaksi koirille semmoisen nahkarievun ja nyt testasin Turbolle sitä treenissä. Äijä taisteli ja riepotteli ihan kunnolla nahkariepua! Tuosta saakin otettua kunnon puruotteen. Turbo ei ole innostunut patukoista tai muista vastaavista ja ottaa suuhunsa sen narupään narupalloista ja patukoista.

Ensin lyhyt pätkä seuraamista, jossa hyvä vire päällä ja loistavasti piti kontaktia. Pienestä edistämisestä sai huomauttaa, mutta muuten olin tyytyväinen.
Harjoiteltiin liikkeestä seisomista nyt ihan urakalla. Täytyy muistaa aina palata liikkeiden harjoittelussa taaksepäin, vaikka liike olisi kuinka hyvin hanskassa. Pari seisomista, joissa palkka tuli heti pysähdyksestä. Seuraavaksi hieman häiriötä seisomaan jäännin jälkeen, jolloin Saija käveli Turbon ympärillä ja puheli kävellessä ja Seija seuruutti Dinoa Turbon edestä. Nou problemo. Äijä pysyi hienosti paikallaan ja piti kontaktia vain muhun.
Pari luoksetulon pysäytystä, jotka oli ihan mukavan napakat. Otin erikseen luoksetulon lopun ja jätin Turbon seisomaan, josta kutsuin sivulle. Tulee niin vauhdilla, että kaartaessa sivulle jää perusasento helposti vinoksi. Otin kokeilun vuoksi luoksetulon tänne-käskyllä. jolloin tuli suoraan eteen istumaan, josta käskystä suoraan asentoon sivulle. Vaihtaiskohan luoksetulon suoraan eteen tulemaan sittenkin..
Ohjattua noutoa oikealta haettuna. Ensin tehtiin niin, että Turbo istui perusasennossa vierellä, kun Saija vei kapulan oikealle puolelle, mutta kiersi ensin vasemmalla puolella. Vein Turbon merkille ja lähetin oikealta hakemaan. Hieman oli epäröintiä suunnassa ja haussa. Meni ensin jonkin maassa olevan lumipaakun luo, mutta sitten hiffasi kapulan ja toi luokse. Toisella kerralla jätin ensin Turbon merkin taakse, jonka jälkeen Saija kävi tekemässä kierroksen ja nyt oli kapulan tuonti jo paljon varmempi, joskin vauhtia olisi saanut olla enemmän. Kolmennella kerralla eteni suoraan kapulalle ja palauttaessa lähdin juoksemaan taaksepäin, jotta saatiin vauhtia palautukseen. Palkkasin liikkeiden välillä taistelulla uudella nahkarievulla, josta Turbo innostui ihan valtavasti.
Tehtiin pari liikkeestä seisomista rievulla palkaten. Ensin hieman nostatin rievulla, riepu piiloon, koira kontaktiin, pari askelta seuruuta, käsky ja riepu lentää taakse. Saatiin tosi huippuhienot pysäytykset aikaiseksi :) Katsotaan saako tuosta rievusta tehtyä makupalan veroisen palkkauksen Turbolle. Ohjaajan pitää myös opetella leikkimään oikein koiran kanssa ja käyttämään oikein taistelupalkkausta..
Vielä lyhyt ryhmäpaikallaolo, jossa palkkaus puolivälissä. Ei kovin pitkää aikaa viittinyt koiria lumessa makuuttaa. Äijä makasi rauhallisena kokoajan, vaikka Saijan mies kävi kävelemässä koirien välissä häiriönä.
Halusin ihan lopuksi kokeilla avoimen hyppyä vieraalla esteellä Seijan toimiessa liikkurina ja jouduin toistamaan hyppy-käskyn kahdesti ennenkuin hyppäsi. Istui hyvin esteen taakse, josta kävin palkkaamassa. Takaisin hypyssä tassut hipaisi estettä muuten meni ok.

Pitihän se Darrallekkin ottaa pientä treeniä ja likka oli innoissaan, kun pitkästä aikaa hänenkin kanssa tokoillaan :) Lyhyt matka seuraamista ja käännökset vasemmalle ja oikealle, sekä täyskäännös. Olin tyytyväinen! Hyvin pysyi mukana ja vasemmalle käännöksissä tuntui jopa heittävän peppua pois edestä käännöksessä. Liikkeestä seisomista, josta palkka heti pysäytyksestä ja pari luoksetulon pysäytystä. Ensin lyhyeltä matkalta ja toinen hieman pitemmältä. Pysähdys olisi saanut olla hieman nopeampi, mutta muuten tosi hyvä. Alunkin tuli reippaalla laukalla. Treenin aikana paljon palkkaa ja hirmuisesti kehuja. Lopuksi riehuttiin uudella nahkarievulla, josta Darrakin hieman syttyi ja taistelikin ihan kivasti välillä.

Käytiin vielä Töpön ja Katjan kanssa jamiksella parin tunnin kinkunsulatus-lenkki. Koiruut saivat juosta kokoajan vapaana ja omistajat tarpoivat lumessa jalat maitohapoille.

2 kommenttia:

Gala kirjoitti...

ihana lukea sun treenianalyysejä, olen saanut jo monta ahaa elämystä teiltä! nyt tiukkana seuraavaan kisaan,me ollaan täällä ihan kybällä mukana hengessä ja pidetään kyynärpäitä myöten kädet ristissä ja peukut pystyssä että onnistutte !!

Jenna kirjoitti...

Kiva kuulla, että näistä mun treenikertomuksista saa jotain irtikin :) nyt on ollut hieman laiska päivittelemään ja treenaamaan, kun ollut näitä juhlapyhiä yms.. ja töitä paljon. Huomenna olisi taas kisat ja hyvällä valmistautumisella mennään ;)

Kiitti tsempityksistä!