sunnuntai 7. joulukuuta 2008

Tokoa

Tänään aamupäivällä oli ryhmätokotreenit ja viriteltiin kentälle ihan kehänauhatkin. Paikalla oli Demi, Dino ja weimari Jeri. Ensin tehtiin häiriötreeniä jossa kaikki yhtäaikaa treenaamassa. Turbolle tein seuraamista, kaukkareita, noutoa ja luoksetulon stoppeja.
seuraamissa paljon käännöksiä, täyskäännöksiä ja sivuaskelluksia oikealle. Ei ottanut häiriötä toisista koirista ja hyvin haki suoran perusasennon sivulla.
Kaukoissa vain pari istumaan nousua, joista heti palkka.
Noudot muuten hyvät, mutta hieman piti korjata asentoa suoremmaksi edessä.
Luoksetulon stopit onnistui tosi hyvin :) Pysäytykset olisi voineet olla himpun nopeammat. Kerran otin kokonaisena liikkeenä ja hienosti meni. Vauhtia ei nyt ollut paljoa, mutta kuitenkin tuli laukalla koko matkan.
Ryhmäpaikallaolo. Dinon ja Jerin ohjaajat jäivät näkösälle ja me Sirpan kanssa mentiin piiloon pienen huoltokopin taakse. Odoteltiin vähän aikaa ja käytiin palkkaamassa. Jätettiin uudelleen koirat paikallaoloon ja mentiin kopin taakse hetkeksi. Kun palattiin olivat Dinon ja Jerin ohjaajat hakeneet koiransa pois paikallamakuusta, mutta Turbo oli pysynyt silti hyvin paikallaan. Demi oli noussut istumaan ennenkuin palattiin koirien luo ja jätin vielä Turbon paikkamakuuseeen ja mentiin Sirpan kanssa piilolle. Nyt ei oltu kuin ihan pieni hetki piilossa. Turbon luokse palattua palkkasin kunnon herkkurasialla. Täytyy alkaa nyt palkkaamaan ihan isolla palkalla paikallaolosta. Tässä liikkeessä on muodostunut mulle itselle tosi epävarma olo sen jälkeen, kun turbo lähti kokeessa paikallaolosta.. Nyt ei ollut kuitenkaan mitään ongelmia, vaikka häiriötäkin oli ihan mukavasti. Täytyy vain treenata paljon ryhmäpaikallaoloja ja ottaa erilaisia häiriötekijöitä mukaan. (Juoksuisen nartun hajut olisi aika kova sana häiriöksi ;))
Ohjattu nouto. Turbon toinen ohjatun noudon harjoitus ja muisti hyvin mikä liike oli kyseessä. Jätin seisomaan merkin taakse, kävelin noin viiden metrin päähän ja Seija vei kapulan oikealle puolelle (minusta päin katsottuna). Annoin käskysanan oikea, tuo ja käsimerkki oikealle ja Turbo kävi melko suoraviivaisesti hakemassa kapulan ja toi hirveällä vauhdilla luokse. Tehtiin vielä pari kertaa ja molemmilla meni suoraan kapulalle. Meillä oli käytössä ihan oikeat ohjatun noudon kapula ensimmäistä kertaa. Kerran otti laipasta kiinni, mutta muuten haki oikean otteen kapulasta.
Ruutu. Seija juoksutti ruutuun makupaloja ja lähettelin Turboa eri matkoilta ruutuun. Ensimmäinen lähetys noin kolmesta metristä ja meinasi ensin mennä Seijan luo, kun näki aiemmin, että annoin Seijalle kourallisen lihapullan palasia. Lyhensin hieman matkaa ja nyt löysi ruudun ja meni etummaisten merkkien välistä sisään. Vaihdeltiin lähetysmatkaa ja pidin Turbon katseen poispäin ruudusta, ettei nää, kun Seija vie makupalan. Lähetykset alkoi sujumaan hienosti ja tehtiin vielä loppuun lähetys "kylmiltään" ruutuun. Vein Turbon kauemmaksi ja pidettiin pieni kontakti-harjoitus ja palattiin sitten lähetyspaikalle. Otin perusasentoon sivulle ja sanoin "ruutuun" ja Turbo haki kuin hakikin suoraviivaisesti ruutuun, vaikka matkaa taisi olla melkein se 10m.

Darralle otin vähän seuraamista, pari liikkeestä seisomista ja jäi nyt seisomaan molemmilla kerroilla. Liikkeestä maahanmenossa tarjosi tälläkertaa istumista....voi prkl ennen on aina maahanmeno toiminut. Luoksarin stopit toimi melko mukavasti ja kaukokäskyissä palkkasin istumaan nousuista. Nouto muuten ok, mutta palautti ravilla vaikka lähdin juoksemaan karkuun. Saattoi se pari laukka-askelta matkalla ottaa, mutta muuten palautti oikein laiskalla vauhdilla. Päätin pitää Darralle vähän aikaa treeni-taukoa tokosta, kun nykyisin tuntuu likalla olevan hieman motivaatio kadoksissa. Juoksuista on kulunut nyt reilu kuukausi, että voihan se olla jonkinlaista valeraskauttakin tai jotain.. Darralle ei kuitenkaan nyt enää mitään toko treeniä tämän vuoden puolella.

Illalla pidettiin pimeässä pienimuotoiset maasto-etsintätreenit. Ukko metsään piiloon, itse käveltiin metsä-autotietä pitkin ja koiran annettiin rauhassa tehdä töitä. Maalimiehistä oli pula, joten piilossa oli yksi ukko kerrallaan. Turbolle kaksi etsintää ja Turbo etsi tarkasti ja paikansi melko nopsaan ukon sijainnin. Darra lähti kyllä ukkoa etsimään, mutta jäi välillä seisoskelemaan paikalleen, eikä etsinyt niin tarkasti kuin ennen. Hieman laiskansutjakkaasti. Ukon löysi kuitenkin ja toi rullan perille asti. Näytölle mennessä vauhtia kyllä riitti. Voi olla hyvä jättää likka tauolle myös hausta vähäksi aikaa. Darralla on mahakin hieman pyöristynyt, vaikka ruoka-annokset ei ole treenien takia kovin isoja olleet. Sekin kielisi siitä vale-raskaudesta. Muuten Darra on ihan normaali, mutta jotenkin hieman vaisun oloinen. Kunhan ei olisi mitenkään kipeä..Täytyy tarkkailla nyt neidin tilannetta tarkemmin.

Ei kommentteja: