tiistai 9. joulukuuta 2008

Tokoa ja etsintää

Sovittiin Kirsin ja Katjan kanssa tokotreenit kentälle. Ensin otettiin Turbon ja Incan kanssa paikallaolo n. 2min. Kentällä oli paljon häiriötä, kun Josepan tottisryhmät oli samaan aikaan ja käytiin palkkaamassa noin puolessa välin. Menin autojen taakse piiloon ja Kirsi jäi näkösälle. Turbo pysyi rauhallisena ja suorassa asennossa paikallaan. Kerran oli vilkaissut vieressä makaavaa neitokaista, mutta oli sitten nopeasti kääntänyt päänsä siihen suuntaan mihin olin mennyt. Palkkasin lopuksi autolla kunnon herkkukupilla. Tehtiin vähän seuraamista ja Turbolla oli mukava vire päällä koko ajan, eikä ottanut ollenkaan häiriötä muista koirista. Seuraamisessa enimmäkseen käännöksiä ja pysähtymisiä. Pysähdyksessä meinaa jäädä himpun liian eteen, mutta korjaa itse asennon paremmaksi. Liikkeestä maahanmeno istumisen kautta, mutta nopeasti, josta heti palkka. Samoin liikkeestä seisomisessa. Hyppy otettiin liikkurin kanssa. Esteen korkeus 70cm. Eka hyppy tosi hyvä, mutta kolautti takaisin tullessa. Toinen hyppy eri suunnasta, mutta nyt kiersikin esteen, jolloin vein istumaan esteen taakse ja hyppyytin takaisin. Kolmannessa hypyssä palkkasin välillä istumisesta, muuten hyppy oli ok. Lopuksi naksutreeniä ;) Menin kuin meninkin ostamaan naksuttimen ja nyt on menossa se naksuun ehdollistamisvaihe. Sain ohjeen naksutella 30 kertaa kolmesti päivässä kolmen päivän ajan. Naksautus ja palkka. Nyt menossa toinen päivä. Turbo on innoissaan, kun saa helpolla lihapullan palasia :)

Suunniteltiin Katjan kanssa pientä etsintäharjoitusta kentältä lähdettyä. Ensin Töpö sai etsiä mut pari kertaa pimenevästä metsästä ja sitten Turbo etsi Katjan. Turbo saikin tehdä kunnolla töitä, jotta löysi ukon. Tiesin suunnilleen missäpäin Katja oli piilossa, mutta meni mullakin suunnat hieman sekaisin ja tuulesta ei juurikaan ollut apuja. Turbo etsi varmaan reippaan vartin ja teki tosi hyvin töitä kokoajan. Kierrettiin metsässä varmaan 70x70 alue ja lopulta näin Katjan kyykkimässä puskassa ja lähetin Turbon siihen suuntaan etsimään. Turbo sai extra herkut maalimiehen luona.

Darraa en ottanut treeneihin mukaan tietenkään, kun sillä on se tauko menossa. Kun oltiin Turbon kanssa lähdössä autolle ipana pyöri hetken ympärillä lähtövalmiina, mutta menikin sitten mieluummin isännän seuraksi takkaa lämmittämään.. Darra rakastaa maata melkein kiinni takassa, kun takka on lämmin. Luulisi kuuma olevan? Kotiuduttua käytiin lenkillä ja hauska oli huomata, kun Darra haki tavallista enemmän kontaktia. Pidän nyt treenitauon yhteydessä samalla pienimuotoista "huomioimattomuuskautta" Darralle, kun yritän olla käskyttämättä juuri ollenkaan. Oonkohan mie liian julma pikkulikalle?

Ei kommentteja: