maanantai 1. marraskuuta 2010

Huiput hakutreenit

Eilen kokoonnuttiin hakutreenien merkeissä Selkiellä. Hakutreenien ajankohta on vaihtunut sunnuntaihin klo 11 alkavaksi pimenevien iltojen takia. Mulle se on hieman huono kellonaika, sillä en pääse treeneihin aamuvuorosta, iltavuoroon mennessä tulee tosi kiire ja joutuisi hoppuamaan oman koiran treenamisen kanssa. Yövuoroista pääsen menemään, mutta unet jää melko vähäisiksi töiden jälkeen ;) Koitetaan kuitenkin treenata hakua vielä niin pitkään, kuin mahdollista ennen kunnon talven tuloa.

Otin Toman mukaan aluetta tallaamaan ja samalla sai painia Takun kanssa. Myös ihana Saku-bortsu oli tallaamassa mukana ja kolmikko leikki innoissaan. Päätin antaa Toman olla vielä tämän vuoden loppuun tallaus-apuna ja ensivuonna tullaan hakutreeneihin sitten totisemmalla meiningillä ;)

Tomalle neljä ukkoa. Tänään ajateltiin kokeilla muistikuva-harjoitusta, jossa Toma näkee, että ukko lähtee menemään piiloon ja sitten käännän hetkeksi pennun ympäri ja tällä välin maalimies siirtyy syvemmälle ja piiloutuu kokonaan. Tarkoitus oli tällä systeemillä vahvistaa suoria pistoja. Ukot lähti jokainen yksitellen piiloon ja aluksi sovittiin, ettei ukkoja laiteta kovin syvälle metsään, vaan jonnekkin about 30m:iin.

Mietin etukäteen, että kuinkahan Toma uskaltaa irtautua kauas äipästä ja tarvittaessa lähden kulkemaan perässä alueelle. Ensimmäiseksi piilotettiin ukot etukulmiin, ensin vasempaan etukulmaan. Toma katseli ukon etenemistä, eikä olisi millään malttanut olla paikoillaan, kun käänsin hetkeksi katseen pois päin ukolta. Toma lähti, kuin tykin suusta ukolle juoksemaan ja meni aivan ukon luokse asti ilman minkäänlaisia mielistely-elkeitä saati, että olisi tullut äippää ikävä! Ukolla söi innoissaan nakinpaloja ja tarjosi hienosti itse myös maahanmenoa. Ukon luota keskilinjalle palatessa oli jo seuraava ukko siirtymässä alueen oikealle puolelle piiloon ja hetki katseltiin ukon etenemistä ja sitten käänsin taas Toman hetkeksi ympäri.

Alueen oikealla puolella oli hieman jyrkästi nouseva rinne ja ukko meni jonnekkin 40m:iin piiloon. Toma eteni reippaasti ja määrätietoisesti ukolle asti ja söi ruoat hirveällä innolla. Keskilinjalle palatessa edettiin Toman kanssa aina alueella eteenpäin, jotta pennulle vahvistaisi alueella oikeaa etenevää työskentelytapaa. Seuraava ukko oli jo menossa vasemmalle puolelle piiloon ja tehtiin taas muistikuvaharjoitus, kun osoittautui Tomalle hyvin toimivaksi. Taas Toma juoksi kovaa ja innoissaan ukon luo ja joutui jo käyttämään nenääkin paikallistaakseen ukon, kun ukko oli jo melkein 50m:ssä piilossa. Vielä yksi pisto oikealle puolelle, eikä ollut mitään vaikeuksia juosta suoraan mäkeä ylöspäin. Hieman ennen ukkoa tuli lisäksi pienen polun ylitys ja Toma lähtikin ensin polkua pitkin etenemään, mutta saikin pian hajun ukosta ja suoristi piston.

Treenin jälkeen vielä pikkupainit Takun kanssa ja sitten käytiin kimppalenkki Piian koirien, Urhon ja Edin kanssa. Turbo pääsi jälleen ihmisjaskan makuun.. >:(

Aivan supertaitavasti ja rohkeasti Toma etsi ukot ja treenikaverienkin mielestä Toma on nyt noussut haussa aivan uudelle tasolle! Myös pimeällä mörköilyt on nyt jäänyt vähemmäksi. Vahtivietti taasen alkaa nostaa päätään ja pari kertaa on pihalla haukahdeltu ohikulkijoille.

1 kommentti:

Unknown kirjoitti...

Toma on kyllä aika reipas ja fiksu ukkeli!