maanantai 25. tammikuuta 2010

Pakkastokostelua

Alkaisi jo kyllä riittämään nämä pakkaset.. Parempi tietty tällainen pakkaskelikin, kuin ne inhat rönttöloskakurap*skakelit. Tän viikon kimppatreenit piti perua pakkasten takia, mutta eilen sitten iski hirmu hinku käydä ottamassa ohjattua noutoa uusilla kapuloilla, jotka oli treenikaverin mies tehnyt :) aamuvuoron jälkeen kotia, koirat ja treenikamppeet kyytiin ja ajoin läheisen koulun pihaan. Mittari näytti n. -25 joten tehtiin nopsat tehokkaat treenit. Lisäksi testaukseen pääsi Turbon uusi lelu. Löysin viime ruoanhakureissulla Parhaasta Kaverista narupallon, jossa pallo on samanlainen pehmeä vinkupallo, kuin Turbon suosikkipallot ja lisäksi siinä on naru, josta voi vetää. Pehmonarupallo osoittautuikin melko hitiksi :)


Turbo
Idari. Aluksi leikittiin pehmonarupallolla ja tehtiin hieman seuraamista ja liikkeestä seisomista ja palkaksi Turbo sai pallon. Teki oikein vietikästä seuraamista ;) Aluksi tarjosi pari ekaa kertaa taas istumista, kunnes muisti mitä seis-käsky tarkoitti.

Ruutu. Lähdin Harrin autolla, koska siinä oli valmiiksi lämmin moottori ja kaikki liinat, yms. joilla olisin rajannut ruudun jäivätkin omaan autoon. Tehtiin sitten ruutua ilman nauhoja. Merkiltä ruutuun lähetyksiä ja molemmista suunnista. Pari kertaa Turbolla oli hankaluuksia lähteä merkiltä ruutuun ja kiersi merkkiä ympäri. Kyllä se alkaa pikkuhiljaa kuitenkin hahmottumaan Turbolle mitä siltä haen. Merkilläkin alkaa paikka olla jo taempana ja rintamasuunta mua päin.

Ohjattu nouto. Ekaa kertaa tehtiin ilman avustajaa. Jätin Turbo istumaan ja vein kapulat paikoilleen. Sivummaiset kapulat olivat n. 6m:ä merkistä taempana ja keskimmäinen muutaman metrin kauempana, kuin muut. Tehtiin ensin vasemmalta haku ja vein Turbon ensin merkin taakse seisomaan. Teki niin upean noudon, että en ottanut enää uudelleen, vaan palkkasin makupaloilla ja sitten riehuttiin pehmonarupallolla.

Tunnari. Kapulat ympyrässä. Lähetin aivan kapuloiden vierestä omaa etsimään ja ennen lähetystä koitin rauhoitella silittämällä suupieliä ja puhumalla rauhoittavasti. No joo.."oma" käskyn saatuaan alkoi hutiloiden etsimään omaa ja kapulat sai taas kyytiä..mutta pääasia, että oma löytyi.


Darra
Seuraaminen. Juuri, kun olin valmistelemassa ruutuun lähetystä Darralle tuli ihmisjoukko koulunpihalle käynnistelemään/ lämmittelemään autojaan ja Darran keskittyminen herpaantui. Darra katsoi ensin ruutua kohti ja sitten käänsi pään kohti ihmisiä. Tehtiinkin hetki pelkkää seuraamista ja voi, että mikä kontakti likalla oli. Teki seuraamista tosi kivalla ilmeellä. Liikkeestä maahanmeno ei aluksi meinannut luonnistua, vaan tarjosi istumista. Istumista ollaankin nyt paljon hinkattu, joten pitää muistaa välillä tehdä muitakin jääviä.

Ruutu. Vieläkin Darra kyttäsi ihmisjoukkoa, mutta lähetin ruutuun. Darra bongasi matkalta minkälie likaisen jääkokkareen jota piti käydä tutkimassa ohimennen. Jatkoi kohti ruutua, mutta ravaten, joten kutsuin pois ja lähetin uudelleen. Nyt meni vauhdilla ruutuun, mutta ei millään olisi voinut seisoa, vaan istui. Perään uusi lähetys, joka onnistui hienosti ja pysähtyi hyvin, mutta ei malttanut jäädä seisomaan, kun lähdin kohti kävelemään ja tuli vastaan. Tehtiin vielä yksi lähetys ja Darran ruudussa ollessa seisomassa alkoi tassujen nostelu, kun alkoi palella joten jätettiin treeni siihen. Darralla tuntuu kylmä herkemmin tassuissa, kuin Turbolla. Turboa voi kuitenkin välillä palkata saalistus- ja taisteluleikeillä, joissa pysyy lämpimänä. Darra ei niinkään ole leluista kiinnostunut.

Tunnari. Darra oli hetken aikaa saanut lämmitellä tassujaan autossa, joten tehtiin loppuun vielä tunnari. Aluksi haisteli hyvin, mutta meinasi napata väärän suuhun (aukasi suun väärän kohdalla, jolloin kielsin), mutta oma lopulta löytyi.


Kotiin sisälle tullessa Darra hakikin lelukorista vetonarun ja tuli tarjoamaan. Saatiin tehtyä pieni taisteluleikki ja Darra oli intopinkeänä ja oikein vastusti kunnolla. Juuri, kun oli kaikkein hauskinta ilkeä emäntä otti lelun itselleen ja piilotti myöhempiä leikkejä varten ;)

Ei kommentteja: