maanantai 28. kesäkuuta 2010

Raunioihin tutustumassa

Eilen pakkasin koko trion Nissanin kyytiin ja ajettiin läheiselle pelatuskoiraradalle. Bullmastiffit takakonttiin ja Toma on saanut istuskella nyt toistaiseksi apparin penkillä. Käyn porukoiden pikkukoirille tarkoitetun metallihäkin lainaamassa joksikin aikaa, niin saa Toma sitten siinä matkansa taittaa - on ainakin turvallisempi.

Samoiltiin raunioradalla ja ihmetelttiin erilaisia rakennelmia ja alustoja. Bullmastiffit juoksivat edellä ja Toma seurasi esimerkkiä ja meni perästä. Tottakai kaikkialle en pikku-Tomaa laskenut perässä menemään ja kannoin sylissä pahimpien esteiden yli. Rämisevää peltialustaa ensin ihmeteltiin, mutta reippasti tuli perässäni pellin päälle ja siinä herkuteltiin hetki froligin paloilla. Toma hyppäsi jopa maassa olleen pystyyn nostetun autonrenkaan läpi ;)









Kävimme vielä kotimatkalla moikkaamassa treenikaverin 5kk vanhaa Kara-sakemannineitoa ja Bruno-havannaa. Tomaa ensin pelotti, kun Kara haukkui/ vinkui innoissaan ja piiloutui auton alle, mutta sitten uteliaisuus voitti ja mentiin tutustumaan uuteen kaveriin. Perheen ihmisiin Toma meni reippaasti tekemään tuttavuutta ja kiipeili lasten sylissä.

Tänä aamuna lattialta löytyi ripulit. Ripulin koosta päätellen Toma ei niitä ollut tehnyt ja aloin tutkimaan isompia koiria. Mittasin molemmilta kuumeen, mutta ihan normaalit lämmöt oli. Turbo ja Darra molemmat olivat myös pirteitä ja touhukkaita. Sitten lähdettiin yksitellen pihalle tarpeille ja selvisi, että Turbolla se maha oli löysänä. Turbolla on hyvin harvoin mitään maha-oireita. Toman uloste oli vielä suht kiinteää, mutta seurataan nyt tarkasti, jos Tomalla alkaa yhtään maha löysetä, niin sitten mennään eläinlääkärille. Näin pienen on vaarallista sairastaa mitään ripulia, kun elimistö kuivuu niin herkkään. Turbo on paastolla ainakin nyt päivän ja illalla saa hieman riisn keitinlientä. Pitää lähteä apteekkiin ostamaan jotain canicuria/ attapektia. Koirien lääkekaapista löytyi parit attapekt-purkit, mutta päiväys oli pari vuotta liian vanha.. meillä on hyvin harvoin sairastettu mitään maha-tauteja ja piti sen nyt sitten tulla, kun pentu on talossa!

Tänään olisi Turbolla hakutreenit illalla, mutta pakko kai ne on jättää väliin. Katsotaan, jos Toman kanssa mennään tekemään makkara-rinkiä ja haun-alkeita. Toman kanssa on nyt aloitettu naksuttimeen ehdollistaminen ja yllättävän hyvä keskittymiskyky on pikkumiehellä 8-viikkoisena. Jo toisella naksuttelukerralla enimmäkseen istui ja tapitti silmiin, kun hokasi naksautuksen tarkoittavan makupalaa.

Ei kommentteja: