lauantai 10. heinäkuuta 2010

Kesäpäivien viettoa

On hellettä piisannut..ei tarttis ihan kuitenkaan näin kuumia kelejä pidellä. Lenkitykset on tehty nyt joko aikaisin aamulla tai tosi myöhään illalla. Töissäkin hiki virtaa jatkuvasti ja on inha nahkea fiilis.. joo, pitäis kai nauttia kesästä, mutta olen oikeastaan aina ollut enemmän talvi-ihmisiä. Kovilla pakkasilla voi pukea vaatetta päälle, jotta tarkenee, mutta helteellä ei oikein voi suojautua mitenkään. Vielä tarttis töissä kärvistellä vajaa 3 viikkoa ja sitten pääsis lomalle! Harrilla alkoi heinäkuun alusta jo loma, joten koirien tarvii hyvin vähän olla nyt keskenään kotona.

Kolmen yövuoron ajan joutuivat koirat olemaan keskenään kotona. Toma oli varmuuden vuoksi eri huoneessa, kuin toiset, kun tuota kokoeroa koirilta kuitenkin löytyy. Metallihäkki oli oven edessä, jotta kuiteski näki muut. Darralle on koitettu vaikka mitä viritelmiä tehdä keittiöön, jottei pääsisi kaappeja availemaan..yksi viritelmä on tässä. Viritelmän edessä oli myös keiitiön pöytä, tuolit, metallihäkki, sekä olkkarin pöytä. Sieltä oli läpi kuiteski tungeuduttu, muttei päästy kaappeihin asti! Kepin silppua oli kyllä aamulla ympäri kämppää.

Otin kokeeksi meidän luottoeläinkaupasta tällaisen kuonokopan Darralle, mutta likka irrotti sen päästä n.15 sekunnissa.. että se siitä.

Turbon kanssa teimme parina päivänä hieman tokoa pihalla ja äijä oli ihan tosi taitava! Teimme ohjattua noutoa, ruutua, idaria, luoksetuloa, kaukoja ja seuruuta.

Ohjatussa noudossa kaikki kapulat kisapituisessa matkassa (10m:ä merkiltä) ja kapulat samassa linjassa. Kertaakaan Turbo ei hakenut keskimmäistä, vaan aina juuri sen mitä pyysin :) merkille ei millään meinaisi malttaa pysähtyä ja välillä joutuu hieman ääntäkin korottamaan, jotta pysähtyisi merkille, mutta sieltä se kuvio alkaa muodostumaan! Ainakin äijällä on hirveä into noutaa!

Eilen teimme pitkästä aikaa ruutua ja tehtiin samalla kokonainen evl:n liike. Ensimmäinen merkki oli niin huippu, jotta palkkasin jo siihen. Otettiin uusiksi alusta asti ja taas merkki hyvä, vauhdilla ruuutuun ja aivan ruudun perälle asti seisomaan. Malttoi odottaa maahan-käskyä hyvin ja vauhdilla seuraamaan. Itku pääsi ohjaajalta, niin hienosti äijä teki!

Seuraavaksi luoksetuloa. Hyvä vauhti, seisominen hyvä, mutta maahanmeno valui. Jätin koiran seisomaan ja tehtiin pelkkä maahanmeno ja palkan heitto taakse. Lopuksi läpijuoksu ja kivalla vauhdilla tultiin, eikä ennakointia yhtään.

Idarissa kaikki jäävät meni nappiin ja hyvä vire seuruussa.

Loppuun seuraamista, jossa Turbo oli tosi skarppina ja paikoin jopa edisti, kun oli liikaa intoa. Turbolla on ollut nyt kuukauden päivät kortisonikuuri menossa, eikä tiedossa vielä ole kuinka pitkään joutuu syömään. Harmittaa niin valtavasti, kun Turbolla olisi jo evl:n liikkeet aika lailla kisavalmiit, mutta lääkkeen takia ei voida osallistua :( pääasia, että Turbo voi nyt erinomaisesti kaikinpuolin!

Toman kanssa ollaan tehty kaikkea pientä hauskaa yhdessä. Namiruutuja, joissa aika kivasti pysyy ruudun sisällä ja hakeutuu nopsaan takasin tallattuun ruutuun, jos ajautuu ulkopuolelle. Naksuttimeen on ehdollistuttu ja naksun kanssa tehty mm. istumis- ja maahanmeno harjoituksia. Toma osaa jo aika hyvin istua käskystä :) se oppi sen oikeastaan ruokakupin odotuksen kautta. Pientä imutus-seuruuta ja perusasentoon ohjauksia ollaan tehty. Tarkoituksena vahvistaa, että ohjaajan vasemman jalan vieressä on maailman paras paikka :) enimmäkseen ollaan kuitenkin leikitty. Tomalta löytyy tosi kivasti saalisviettiä ja taisteluhalua, jota se yritti purkaa myös mm. housun lahkeisiin ja nilkkoihin, mutta ohjasin vain naskalit sallittuun tekemiseen ja pikkuhiljaa alkaa nilkkojen raatelut jäädä kokonaan pois. Toma yrittää kovasti haastaa leikkiin isompiaan, mutta onneksi Turbo ja Darra eivät vielä noteeraa pennun leikkiinkutsuja. Turbo vain vaihtaa paikka, jos pennun lähentelyt menevät liian pitkälle.

Eilen Toma sai tutustua metallinoutokapulaan. Ensin yritti ottaa laipasta suuhun, mutta sitten keksi ottaa otteen keskeltä kapulaa ja kanniskeli sitä sitten innoissaan. Pakko oli kamera käydä hakemassa, kun pikkumies kohta 10vko tekee metallinoutoa ;)


Nätti poika

Toma aloitti jopa tulevan vepe-uransa 9 viikon iässä. Kävimme pienellä lenkillä Piian koirien eli Urhon ja Edin, sekä oman katraan kanssa ja lenkin jälkeen kävimme uittamassa koiria. Tai toiset kahlailivat ja Edi ui. Toma ei aluksi uskaltanut, kuin varpaitaan kastella, mutta sitten sai hepulin rannalla ja hyppäsi veteen. Ui pienen kierroksen ja palasi rantaan hepuloimaan :)

1 kommentti:

Unknown kirjoitti...

Toma on kotiutunut hyvin teidän laumaan ja on kyllä niin söpö kaveri!