lauantai 26. kesäkuuta 2010

Kotiutumista ja juhannuksen viettoa

Toma käytiin hakemassa kotiin viime keskiviikkona Miimi-kasvattajan hellästä huomasta. Toma huusi, kuin syötävä ensimmäiset 2km ja raapi olkapääni, kun ei olisi halunnut olla sylissä, mutta sitten alistui kohtaloonsa ja nukkui kiltisti loppumatkan. Turbo sai ensin tutustua uuteen tulokkaaseen ja ensitreffit pidimme omassa pihassa. Turbo kävi nuuhkimassa Toman läpikotaisin ja lähti sitten omiin puuhiinsa. Darran vuoro oli seuraavana ja myös Darra nuuhki pentua ja tuntui vain tuumaavaan, "jaaha, että tämmönen". Eli kumpikaan ei juurikaan noteerannut koko pennun tuloa. Toma aluksi vierasti isoja uusia kavereitaan, mutta jo kolmantena päivänä haastoi Darraa leikkimään ja saalisti Turbon häntää :D

Toma saikin heti tultuaan aimo annoksen sosiaalistumista, kun ensin vanhempani kävivät kylässä, sitten pikkuveli ja Harrin äiti, sekä hänen miesystävänsä tulivat meille koko juhannuksen ajaksi vierailulle. Naapuritkin "juoksivat" pusikon läpi pentua ihmettelemään, kun huomasivat etupihalla söpön karvapallon. Ekoina päivinä suhtauduttiin vähän pidättyvästi ja varautuneesti uusiin ihmisiin, mutta nyt jo on alettu mennä häntä pystyssä vastaan vieraita. Toivottavaa on, että Tomasta tuleekin hieman pidättyväinen, eikä juokse heti kaikkien vastaantulevien syliin, mutta Tomasta olisi myös tarkoitus tulla isona mm. hakukoira, joten sosiaalisuus olisi myös sallittua. Muuten ollaan vain totuteltu pantaan ja hihnaan, sekä käyty kahdestaan lenkkeilemässä lähimetsässä. Ruokakupilla käyttäytymistä ja kontaktia on harjoiteltu, mutta toistaiseksi homma menee aika pomppimiseksi ja sähläämiseksi :D

Toma osaa aika hyvin jo hakeutua pihalle tarpeilleen ja vasta kahdet pisut on päässyt sisälle. Ja jätkä on vasta 7,5 viikkoa vanha! Yöt ovat olleet vielä hieman levottomia, kun pikkumies heräilee muutaman tunnin välein leikkimään ja sitten aletaan vaatia tietty leikkikaveria eli vingutaan ja hypitään sohvaa vasten, jotta heräisin. Nukuin pari yötä Toman kanssa samassa huoneessa, mutta ensi yöksi aion jo siirtyä makuuhuoneeseen ja laitan metallihäkin makkarin oven eteen, ettei pääse sinne tulemaan, mutta kuitenkin näkee meidät. Meillä on yksi makuuhuone "pyhitetty" koirilta (siis koirankarvoilta), eikä me muutenkaan mahduttaisi Turbon ja Darran kanssa samaan sänkyyn nukkumaan. Toisaalta, kyllä sänkyyn yksi pieni aussievauva mahtuisi.. ;)

Juhannus siis vietettiin kotona grillaten ja pelaten mölökkyä. Toma yritti kovasti olla apuna nostelemassa mölkkypalikoita pystyyn, kuten kuvasta näkyy:




Tänään kävimme Hippa-siskoa ja Jatsi-tätiä moikkaamassa Hannan luona. Sisaruksilla oli kivaa temmeltää jälleen yhdessä ja mentiin monta kertaa mukkelis makkelis vauhdin hurmassa. Hanna oli punonnut matonkuteista Hipalle tosi hienot valjaat ja pyynnöstäni väsäsi nopsaan myös Tomalle omat valjaat kahvittelun ohessa. Kiitos Hanna! Hanna otti kuvia sisarusten tapaamisesta:


1 kommentti:

Hanna P kirjoitti...

Kiitoksia käynnistä ja köyhäinavustuksesta ;)
Sitten vaan hienoissa valjaissa porukalla kaupunkikävelylle.