lauantai 27. kesäkuuta 2009

Leikkauksesta toipumista ja Turbon voivoittelua

Darra on toipunut leikkauksesta varsin hyvin :) eilen illalla ja yöllä hieman itkeskeli välillä, mutta tänään ei näytä juuri yhtään kivuliaalta. Darra on jo aika pirteä ja menohaluja tuntuisi olevan. Mahassa oleva paineside ei juuri näytä häiritsevän yhtään. Siteistä päästään eroon parin päivän päästä ja tikeistä n. 12 vrk:den kuluttua. Eilen ei oikein ruoka maistunut, paitsi hieman söi maksalaatikkoa, kun lusikalla syötin ja juomaan maksalaatikolla maustettua vettä. Pakkojuotin myös eilen ja tänään aamulla, kun joi niin vähän ja nyt on kamala helle..ettei vaan tulisi nestehukkaa. Tänään ruoka onkin taas maistunut tosi hyvin. Itse leikkaus ei kestänyt, kuin n. 45min. Kohtu oli kuulema ollut jo melko huonossa kunnossa ja munasarjoihin kehittynyt rakkuloita/ kystiä. Oli korkea aika leikata kohtu pois.

Netistä clinivetin sivuilta lainattua:
"Infektio kohdun seinämässä on seurausta hormonaalisista muutoksista. Juoksun eli estruksen jälkeen progesteronitaso säilyy kohonneena 8-10 viikon ajan ja tänä aikana kohdun seinämä valmistautuu tiineyteen paksunemalla. Jos koira ei tule tiineeksi useista juoksuista huolimatta, kohdun seinämä paksunee entisestään kunnes seinämän sisään alkaa muodostumaan pieniä kystia. Yhdessä paksuuntuneen seinämän kanssa nesteitä erittävät kystat luovat ihanteelliset olosuhteet bakteerikasvulle. Lisäksi korkea progesteronitaso estää kohdun seinämän lihaksia supistumasta ja siten kohtua tyhjenemästä eritteistä."

Toivottavasti leikkaushaava paranee nyt kunnolla, eikä tulehtuisi. Nämä hellekelit eivät ainakaan edesauta asiaa.

Turbo on ollut melko vähäisellä huomiolla pari päivää ja tein pienen treenintyngän kotipihassa tänään. Sanna tuli vierailulle ja ajattelin kokeilla tunnaria Sannan avustamana, mutta ensin otin muutaman liikkeen, jotta enin into saataisiin laskemaan.

Seuraaminen. Teki hyvällä vireellä. Suurin ongelma meidän seuraamisessa taitaa nyt olla liikkeen pysähtyessä vino perusasento, jonka saattaa hetken päästä itse kyllä korjata. Täytyy muutama päivä tehdä pelkkiä liikkeille lähtöjä/pysäytyksiä ja naksun kanssa hioa asentoa.
Liikkeestä istuminen. Sanna varmisti, että istuu kunnolla ja siitä naksu ja palkan heitto. Kerralla onnistui hyvin.
Luoksetulo. Pitkältä matkalta ensin pysäytys seisomaan. Tosi hyvä ja heti palkkaus. Seuraavaksi molemmat pysäytykset ja maahanmenosta palkka. Äijä oli taitava! Laukalla koko matka ja hyvät pysäytykset.
Kaukot. Kaikki muut vaihdot, paitsi seisomasta istumaan meno toimii melkeimpä idioottivarmasti. Ollaan paljon sisällä naksuteltu seisomasta istumaan vaihtoja, mutta vieläkin silloin tällöin vetäisee takamuksen eteen, jolloin etenee n. 10cm.
Tunnari. Sitten se tunnari.. yksi vieraan hajuinen ja oma. Tehtiin koemaisesti liikkeen alku, jossa luovutin Sannalle kapulan, käännyin ympäri ja Sanna vei kapulat muutaman metrin päähän maahan. Ensimmäisellä kerralla meni suoraan omalle, haisteli ja toi luokse. Otettiin toinen tunnari perään, jossa myös yksi vieraan hajuinen ja oma. Haisteli molemmat kapulat, mutta toi väärän. Kolmannella kerralla haisteli molemmat läpi ja toi oman, johon lopetettiin ja kehuin Turboa ihan hirveästi ja syöttelin makupaloja. Sain keitetyksi taas läjän kapuloita ja muutaman pussin on valmiiksi vieras hajustanut. Aloitetaan tehokuuri tunnarissa. Tavoitteena saada joka päivä yksi onnistunut suoritus ja pikkuhiljaa jos saisi sitten lisättyä vieraan hajuisten kapuloiden määrää.

Pikku potilas

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Pikaista toipumista pikku-Darralle! Ninjallakin on sama operaatio pian edessä.

Sonik on myös tällä hetkellä potilaana. Eilinen uintireissu päättyi vähän kurjasti, kun repäisi anturan lasiin. Nyt on sit pojalla jalka paketissa. :(