perjantai 14. elokuuta 2009

Keskiviikkona tokoiltiin raviradalla. Alunperin oli tarkoitus treenata Koivunimen kentällä, mutta siellä olikin match show:t menossa..siispä raviradalle. Keli oli tuulinen ja sateinen, mutta ei HELTEINEN!! Ihanaa, koirat eivät läähättäneet autossa, kun ei ollut kuuma ja molemmat koirat tekivät sata kertaa innostuneemmin töitä :D Mitenniin mulle alkaa jo nämä helteet riittää.. Treenattiin vuorotellen aina 1-2 liikettä per koira.

Paikallaolo. Saatiin kaksi uutta kaveria paikallaoloon. Fico, Vivve-bortsu, Turbo ja Moto-belgi. Piiloteltiin autojen takana ja paikallaoloon tuli kestoa yht. 5min. Kerran kävin palkkaamassa. Turbolla pysyi asento suorana kokoajan! Ei etutassujen siirtelyä, eikä lonkka-asentoa :) Päätä laski välillä maahan, mutta muuten super äijä!!

Darra
Liikkeestä istuminen. Alkuseuruussa painoi hurjasti ja meinasin kompastua Darran jalkoihin.. Istuminen oli ollut huippu ja kävelin Darran takana kääntymässä ennen kuin palasin vierelle. Istumaan jäi hieman vinoon, mutta en ottanut uusintaa, koska itse liike toimi just niinkuin piti, eikä vinoon istumaan jäämistä ole ennen tapahtunut.
Luoksetulo. Pitkältä matkalta pelkkä seisomaan pysäytys. Tuli melko hyvällä laukalla ja pysähtyminen aika kiva.
Ruutu. Ennen ekaa lähetystä kävin taputtamassa ruutua. Pari lähetystä ensin n. 5m:stä ja sitten pari n. 7m:stä. Hyvin se ruudun löysi ja sieltä targetille, jonne seisomaan pysäytys. Ei häiriintynyt edes ihmisjoukosta, joka seisoi lähellä ruutua. Kerran jäi liikaa ruudun eteen, mutta pudistin päätäni ja annoin ymmärtää etten ollut tyytyväinen, jolloin korjasi hienosti oikealle paikalle :) miten tää ruutu tuntuu likalla etenevän paaaljon nopeammin, kuin Turbolla alussa?
Hyppynouto. Loppuun parit hyppynoudot. Vauhtia oli liian vähän omaan makuun. Palautus eteen hieman vino.

Turbo
Seuraaminen. Anneli käskytti suht pitkän kaavion sekoitus voi:ta ja evl:ää. Paljon käännöksiä. Täyskäännöksissä hetki sekoiltiin taas mikä täykkäri-versio tälläkertaa tehtäisiin ;) myös sivuaskeleet vasempaan kompurointia..mulla! mutta muuten Turbolla pysyi vire melko tasaisen korkealla koko seuruun ajan ja kontakti hyvänä. Liikkeen päätyttyä juostiin sitten autolle ja annoin Turbolle extrasuureksi palkaksi ruokaa. Tätä kunnon ruokapalkkaa täytyy alkaa hyödyntää seuraamisissa. Jospa sillä saataisiin sitä vireen kestoa parantumaan. Täyskäännös päätettiin alkaa tehdä ei pk-tyylisesti eli minä käännyn oikeaan päin ja koira tulee kokoajan vasemmalla. Siispä sitä naksuttelemaan.
Ruutu. Ensin lähetyksiä n.20m:stä. Itse mokasin ekan lähetyksen. Turbo meni suoraan oikealle paikalle, mutta annoin ekan seisomiskäskyn huonosti, eikä varmaan kuullut tuulen takia ja kerkesi hakea uudelleen paikkaa ruudussa. Toisella lähetyksellä suoraan ruutuun vauhdilla ja oikealle paikalle. Otti pari askelta käskyn jälkeen, jolloin oli liikaa ruudun etureunassa. Sitten parit lähetykset n.10m:stä. Vauhtia löytyi nyt, mutta ei reagoi tarpeeksi nopeaan seiso-käskyyn. Kokeilin sitten sanoa "seiso", "seis" käskyn sijaan ja oli paljon parempi. Otetaan nyt eri käsky käyttöön ruudussa seisomiseen.
Luoksetulo. Liikkurin avustamana. Itse luoksetulo oli tosi hyvä! Kaikki välit laukalla ja seisomaan pysäytys super. Maahanmeno nopea, mutta olisi saanut reagoida nopeammin käskyyn. Eteenistuminen vino, jonka korjasi, kun otin askeen taaksepäin. Saatiin neuvoksi kokeilla laittaa oikea käsi ylös rintaa vasten, jossa makupala, jolloin heti selvästi hakeutui paremmin suoraan. Turbo on jo niin ehdollistettu vasemmalta tulevaan palkkaan, että ei edes suusta tuleva makupala saa kunnon suoraa asentoa, vaan on kääntyneenä hieman vasemmalle jatkuvasti.

Ei kommentteja: