torstai 30. huhtikuuta 2009

Tokotreeniä ja levoton likka

Eilen treenailtiin raviradalla Typyn, Faldon, Incan ja Töpön kanssa.
Turbo
Paikallaolo. Aloitettiin taas paikallaololla, jossa mukana Turbo ja Inca. Otettiin vain n.2min ilman välipalkkausta. Pään oli laittanut noin puolessavälin alas. Asento pysyi suorana, paitsi etujalka oli pitänyt kiepsauttaa koukkuun pään alle.
Ohjattu nouto. Kaksi noutoa vasemmalta. Ensin kapulat merkin kanssa samansuuntaisina ja toisella kerralla hieman merkistä taempana. Molemmilla kerroilla hyvät noudot ja suunta heti oikea.
Jäävät (idari). Pitkästä aikaa kaikki jäävät perätysten. Satu katsoi vierestä, että tekee hyvin ja sitten heti palkkaisin taakse heittämällä namin. Liikkeestä maahanmeno oli ollut hieno, nopea maastoutuminen. Liikkeestä seisomisessa otti ihan pienen askeleen tai ennemmin jalan korjausliike seis-käskyn jälkeen ja liikkeestä istumisessa istui heti, mutta hetken aikaa oli kestänyt, kun takapuoli osui kunnolla maahan asti. Hyvä harjoitus idioottirinkiä ajatellen. Turbo osaa hyvin kaikki asennot, mutta nopeutta vielä lisää ja jossain vaiheessa käännökset mukaan ja jäävästä asennosta seuraamaan lähtö.
Kaukot. n. 10m:stä ma-se-ma-se toimii! Läheltä tehtiin seisomasta istumaan vaihtoja ja kyllä se liikerata alkaa pikkuhiljaa mennä sinne lihasmuistiin ;)
Tässä välin koira autoon levolle. Ennen ruututreeniä tehtiin pieni herättely/ innostus harjoitus esteen yli hyppimällä muutaman kerran, kun hyppäämisestä Turbo tuntuu pitävän erityisen paljon.
Ruutu. Targetin kanssa hinkattiin ruudussa oikeaa paikkaa. Lähetyksiä vuoroin vasemmalla olevaan ruutuun ja vuoroin oikealle. Kyllä se siitä, kun vaan toistoja paljon tekee. Paras targetin paikka on ehkä (edestä päin katsottuna) oikean takamerkin läheisyydessä melkein takarajalla. Turbo tekee melkein aina pyörahdyksen ruutuun mennessä vasemmalle, jolloin samalla koiran paikka siirtyy vasemmalle. Teki muuten tosi hienoja pyörahdyksiä ruudussa monta perään ;) se ei kyllä todellakaan ole tarkoitus.. Vitsailtiin, että kisoissa ainakin yleisöllä on hauskaa seurata Turbon pyörähtelyjä :P Tänään oli hyvin vauhtia ruutuun mennessä.

Treenin jälkeen ajeltiin kotiin ja otettiin Darra messiin ja kerettiin käydä lenkillä ennen iltavuoroon lähtöä. Kylläpä likalla olikin virtaa. Se kirmaili päätöntä menoa ympäri metsää ja jatkuvaan haastoi Turboa leikkimään. Jouduin toppuuttelemaan menoa, kun vielä on antibioottikuuri päällä. Turbo taas olisi halunnut syödä ja kanniskella keppejä ja jouduin usein sitä kieltämään ottamasta niitä suuhun. Turbo kantaa keppejä juuri kepin päästä ja olen lukenut liian monta kauhukertomusta siitä, kun keppi on tökännyt koiran kitalakeen..sitäpaitsi en muutenkaan halua, että ottavat maasta suuhun mitään mikä ei ole luvallista.

Ajattelinkin sitten kokeilla laittaa Turbon etsimään omaa keppiä muiden samanlaisten joukosta. Puristelin keppiä hetken kädessä, heitin pusikkoon ja lähetin etsimään. Ensin Turbo nosteli ja tarjosi ihan muita keppejä kuin omaa, mutta käskin sen aina pudottamaan väärän kepin maahan ja etsimään omaa. Olisiko tarjonnut viittä eri keppiä ennenkuin löysi oman ja siitä sitten hirmu kehut ja namipalkka. Jatkettiin lenkkiä ja tehtiin myöhemmin samanlainen oman kepin etsintä. Tälläkertaa Turbo ei edes ottanut muita keppejä suuhun vaan haisteli maata ja selvästi yritti etsiä jotain ja lopulta kun löysi oman tuli hirmu kehut ja extranamit. Kehun aika rauhallisesti, mutta suurieleisesti, ettei kiihtyisi liikaa ja seuraavalla kerralla malttaisi etsiä rauhallisesti. Meinasin purskahtaa itkuun, kun löysi oman kepin ja toi luokse. Jospa se tunnarikin alkaisi tästä kehittymään..

Tänään käytiin Darran kanssa eläintohtori Kivuttoman vastaanotolla kontrollikäynnillä. Odotellessa omaa vuoroa Darra hyöri ja ei millään olisi malttanut olla rauhassa paikallaan. Muutaman ruokasäkin tiputti hyllystä ja hyppi hoitajia vasten :D ihanaa, kun toisella on taas niin paljon virtaa! Ultratessa ei kohdussa enää näkynyt mitään. Jippii!! Verikokeet otettiin ja tulehdusarvot olivat vielä hieman koholla n.14, kun normaalisti koiralla on 12 joten jatkettiin vielä antibioottia. Harmi, kun ei vieläkään päästä kunnon lenkeille. Täytyy keksiä likalle kotona jotain aivotyöskentelyä, jos se edes hieman veisi ylimääräistä energiaa. Kellään hyviä vinkkejä mitä voisi tehdä? Joissa koira ei rasittuisi muualta, kuin tuolta aivokopastaan.

1 kommentti:

Gala kirjoitti...

mahtavaa että darra alkaa olla kunnossa! hyvähyvä ! opeta tytteli laskemaan sormia kotona :) HYVÄÄ ja AURINKOISTA kevätjuhlaa teille kaikille